Cursul care incearca sa repare ce au stricat tastatura si telefonul. Este gratuit, iar la final primiti diploma
"Scrisul se invata cu creierul, se executa cu mana si se simte cu sufletul". Sunt vorbele unei profesoare din Pitesti care, impreuna cu o colega, a pus bazele unui proiect frumos.
Au infiintat singurul curs gratuit de caligrafie din tara, iar sedintele au loc la Biblioteca Judeteana din oras. Aici, participantii au nevoie doar de dorinta de a invata, in conditiile in care un curs de trei zile in sistemul privat costa pana la cinci sute de euro.
"Caligrafia, un mestesug uitat". Asa se numeste cursul la care sunt asteptati toti cei care vor sa descopere arta scrisului. Elevi, profesori, bunici, deopotriva, accepta entuziasmati provocarea.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Un batran in varsta de 79 de ani, de exemplu, a venit impreuna cu nepoata.
Petre Ghilencea, bunic 79 de ani: "Am venit sa invatam lucruri noi si utile pentru nepotii nostri in special. Caligrafia a fost neglijata si este in totalitate uitata."
Alexia Maria Ghilencea, Vasile: "Am observat ca bunicul a inceput sa scrie foarte frumos si m-a atras scrisul lui si am vrut sa incerc si eu sa vad daca am inclinatie spre caligrafie."
Cele doua profesoare din Pitesti care au initiat acest proiect spun ca au facut-o din pasiune, dar si din ... indignare.
Lucretia Picui, profesor caligrafie: "Nu se poate trai fara scris! Scrisul se invata cu creierul, se executa cu mana si se simte cu sufletul."
Pe de alta parte, spun ca este pacat ca putin mai folosesc stiloul, inventat de un roman. Scrisul lizibil este tot mai greu de gasit in scolile de la noi, sustin dascalii, iar acest lucru i-ar putea afecta pe elevi.
Alis Draguta, profesor limba si literatura romana: "Ajungem in situatia in care trebuie sa-l rog pe elev in repetate randuri sa incerce sa scrie mai frumos, pentru ca altfel nu am cum sa evaluez ce a scris. Imi este imposibil. Si-au deviat un pic scrisul din cauza scrisului exclusiv la calculator, tastaturii, a telefonului care e nedezlipit de manuta lor."
Dupa 20 de sedinte, cei care iau parte la cursul gratuit isi expun lucrarile si primesc diplome. In plus, pentru unii este si o modalitate de a uita de griji si stres.