Buchetele de legume, noua modă de "Ziua îndrăgostiților". În ce țară se găsesc
Îndrăgostiți din toată lumea, tineri sau trecuți prin viață, celebrează, luni, iubirea, de ziua Sfântului Valentin.
Își fac unii altora cadouri, în special dulciuri și flori. La deserturi, cei mai talentați rămân cofetarii vienezi.
În cazul buchetelor însă la modă au început să fie cele de legume, care devin ingrediente pentru o cină romantică.
Viena este, pentru mulţi, unul dintre cele mai romantice oraşe europene, pe bună dreptate. Înainte de pandemie, capitala austriacă a deţinut timp de 10 ani la rând titlul de oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume. Nu e de mirare că îndrăgostiţii, de oriunde ar fi, se simt aici ca acasă. Mai ales de Sfântul Valentin, când pot să se plimbe cu caleaşca ori să savureze o prăjitură într-o cafenea cu tradiție din oraşul imperial.
Anita Querfeld, șeful Cafe Landtmann: "Viena e cu atât mai interesantă cu cât avem toate dulciurile şi prăjiturile acestea şi suntem celebri în toată lumea pentru asta. Oamenii îşi oferă reciproc inimioare de Sf. Valentin şi pe ele pot scrie 'Te iubesc' sau "Îmi place de tine".
Cafeneaua Landtmann este una dintre cele mai cunoscute din Viena şi un loc frecventat de Ziua Îndrăgostiţilor, pentru oferta variată de dulciuri, pe toate gusturile.
Anita Querfeld, șeful Cafe Landtmann: "Acesta este un 'Gugelhupf'. Este un cozonac obişnuit pentru o gustare, aici, în Viena. Gustarea constă într-o prăjitură şi o cafea. Iar prăjitura este acest 'Gugelhupf'. De Ziua Îndrăgostiţilor îl decorăm cu inimioare roşii".
Pentru că prea mult dulce strică, o tânără florăreasă din Hong Kong a găsit o metodă inedită pentru echilibrarea meniului de Sfântul Valentin: buchetele, nu de flori, ci de legume. Aranjamentele inedite sunt la mare căutare în această perioadă şi pentru că legumele, odată oferite, pot fi tranformate în cină.
Katie Kwok, Fondatorul Melon Flower, florărie din Hong Kong: "Bărbaţii aleg, de obicei, buchete cu legume pe care ştiu să le gătească. Le oferă cadou iubitelor lor, apoi pregătesc o mâncare cu ajutorul acestor legume. Cât despre fete, ele preferă buchetele cu legume în care predomină culoarea roz sau mov, pentru că sunt mai feminine".
Tânăra a început afacerea alături de familia ei, cu o fermă bio. În timp, însă, a început să aleagă legumele mai arătoase şi mai colorate pentru buchetele comestibile. Acum speră să-şi extindă afacerea, să dea naştere unui nou trend şi, în acelaşi timp, să promoveze o alimentaţie sănătoasă şi mai puţină risipă.