Berea rămâne preferata românilor și pe timp de pandemie. Unde s-au înregistrat cele mai mari creșteri
Preferată de mulţi români, berea în doze mici nu a curs prea bine în pandemie. Cum terasele au stat mai mult închise, vânzările de bere la halbă şi la sticlă au scăzut semnificativ.
Producătorii spun că în perioada izolării oamenii şi-au luat totuşi bere la pet.
Deşi vara vine la pachet cu vânzări consistente de bere, producătorii şi proprietarii de terase au avut încasări sub aşteptări anul acesta. Restaurantele sunt sunt închise, evenimentele au fost anulate, iar terasele au locuri mai puţine locuri şi program scurt.
Cifrele arată că românii au băut mai mult bere la pet în perioada de izolare.
Cea mai mare scădere s-a înregistrat la berea la draft. Aproape jumătate din halbele care anul trecut erau pline, acum au rămas goale. Suprinzatoarea este însă berea la pet, care după ce în ultimii ani a fost în trend descrescător, anul acesta i-a tentat mai mult pe români. Numai în luna mai creşterea a fost de 25%.
Nici berea la sticlă n-a fost mai căutată. Vânzările au scăzut cu aproximativ o treime în prima jumătate a anului.
În izolare sau în libertate, berea rămâne preferata românilor.
Specialiştii în nutriţie spun că berea este sănătoasă dacă o consumăm moderat: e hidratantă şi ne revigorează după un efort fizic intens. Ca să nu existe neînţelegeri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a definit consumul moderat de bere: 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, la o concentrație de alcool de 5%.
Ţara noastră produce anual în medie 16 milioane de hectolitri de bere şi ocupa locul 7 în Europa. Şi la consum suntem în top 10: anul trecut un român a băut în medie 86 de litri de bere. Suntem însă departe de cehi, care consumă în medie 138 de litri pe an.