Înghețata este la mare căutare în această perioadă. Care sunt cele mai amuzante combinații de gusturi
Românii sunt mari amatori de îngheţată aşa că mai ales vara caută acest desert cu arome cât mai inedite.
În ultimii 10 ani au apărut peste 200 de gelaterii iar unele dintre acestea fac inclusiv livrări. Pentru amuzament unii îşi comandă îngheţată cu gust de spumant sau chiar de bere.
Mihai şi soţia lui au învăţat secretele celui mai răcoritor deşert, în Italia. Din gelateriile cu tradiţie de acolo au reuşit să obţină reţete inedite, dar s-au adaptat şi gusturilor locale. Acum vând în Mureş îngheţată din vin spumant, ţuică de prune sau bere.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Mihai Urcan, gelatier: "Folosim o bere neagră, e mai pronunţată la gust. Luăm bere bună de la produactor local care e mai corpolentă ca şi fibre interioare, se simte hameiul. Berea artizanală se simte mai bine în îngheţată".
Curioşii n-au întârziat să se aşeze la coadă.
Mihai Urcan, gelatier: "Oamenii au început să consume, să cunoască. Noi am avut o creştere faţă de ultimii nouă ani, de 800 -900 %".
Tudor şi Corina nu s-au temut de pandemie şi au deschis o gelaterie în urmă cu câteva luni, în Cluj-Napoca.
Corina Rus, proprietar: "Este făcută de noi în proporţie de 100% iar ca şi arome mai deosebite faţă de aromele din magazin, cum ar fi portocale şi chilli, nu ştiu dacă aţi gustat undeva îngheţată picantă".
Vânzările de îngheţată au crescut şi cu 30 la sută anul acesta şi în această gelaterie.
Ionuț Mocan, proprietar: "Întâmpinăm clienţii cu sortimente noi de gusturi vegane, cum ar fi aloe vera, cum ar fi fisticul vegan, vanilia vegană. Avem şi sorbetele, pe care le promovăm mai mult".
La cornet, în pahar, în cutie sau în combinaţie cu salată de fructe sau prăjituri delicioase îngheţata devine mai mult decât un moft spun marii producători. Chiar şi aşa, rămânem fideli şi sortimentelor din alte ţări.
Ioan Instrate, director companie producătoare de îngheţată: "Categoric consumul a crescut plus că lumea îl percepe, tot mai multă lume, şi că pe un desert, nu neapărat un răcoritor".
Ultimele cifre Eurostat arată ca un român consumă în medie 2,6 litri de îngheţată - echivalentul a 28 de cornete pe an. Producţia autohtonă de îngheţată s-a ridicat la 85 milioane de euro.