Balenă gestantă, eșuată pe o plajă. Descoperirea făcută în stomacul ei


Ultimul update: Marti 02 Aprilie 2019 12:01
Data publicarii: Marti 02 Aprilie 2019 11:37
Categorie: Stiri Diverse
Balenă gestantă, eșuată pe o plajă. Descoperirea făcută în stomacul ei - 1

În carcasa unei balene gestante, care a eşuat săptămâna trecută pe o plajă din Sardinia, au fost descoperite 22 de kilograme de plastic, au anunţat ministrul Mediului din Italia şi un ONG specializat în protejarea vieţii marine.

Potrivit lui Luca Bittau, preşedintele organizaţiei SeaMe, citat de CNN, în stomacul mamiferului s-au găsit saci de gunoi, plase de pescuit, cabluri şi alte reziduuri. Mai multe imagini, în galeria foto din acest articol!

Animalul mort, cu o lungime de opt metri, a fost descoperit pe o plajă din staţiunea Porto Cervo, o populară destinaţie turistică din Sardinia.

Ce s-a descoperit în stomacul balenei


"Balena era gestantă şi aproape sigur a avortat înainte să ajungă pe plajă
", a indicat el.

Cauza decesului va fi stabilită după efectuarea testelor histologice şi toxicologice de către veterinari din Padova, în nordul Italiei, a indicat Bittau.

Ministrul Mediului din Italia, Sergio Costa, a scris pe Facebook: "Mai există oameni care spun că acestea nu sunt probleme importante? Pentru mine nu sunt doar importante, ci prioritare".

"Ne-am obişnuit cu confortul oferit de obiectele dispensabile (...), iar acum plătim consecinţele. În special animalele le plătesc", a adăugat el referindu-se totodată la recenta aprobare de către Parlamentul European a unei legi care interzice o gamă largă de articole de plastic de unică folosinţă, cum ar fi paiele, beţişoarele de urechi şi tacâmurile, până în 2021. "Italia va fi una dintre primele ţări care o vor implementa. Războiul împotriva plasticului de unică folosinţă a început. Nu ne vom opri aici", a adăugat oficialul.

Luna trecută, o balenă tânără a fost găsită moartă în Filipine cu 40 de kilograme de plastic în stomac.

FULLSCREEN
Balenă gestantă, eșuată pe o plajă. Descoperirea făcută în stomacul ei
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO