Au salvat un câine din râul îngheţat. Ce au descoperit apoi despre animal i-a înspăimântat

23-02-2019 09:00


caine salvat din rau

Un câine scos din râu în Estonia s-a dovedit apoi a fi un lup sălbatic.

Câţiva muncitori estonieni care lucrau la un baraj s-au grăbit să salveze miercuri un câine din apa îngheţată a unui râu - fără a-şi da seama că patrupedul pe care l-au adus în maşină pentru a-l duce la veterinar era de fapt un lup, informează BBC.

Bărbaţii lucrau la barajul Sindi de pe râul Parnu, când au văzut animalul prins în apa îngheţată.

După ce şi-au croit o potecă prin gheaţă pentru a ajunge la el, muncitorii au dus patrupedul îngheţat la o clinică veterinară.

Potrivit Uniunii estoniene pentru protecţia animalelor (EUPA), lupul avea tensiunea arterială scăzută când a ajuns la veterinar, ceea ce ar explica docilitarea sa atunci când muncitorii l-au dus în maşină pentru a-l încălzi.

"Era calm, a dormit pe picioarele mele. Când am vrut să le întind, şi-a ridicat capul pentru o clipă", a povestit unul dintre muncitori.

Deşi veterinarii au avut îndoieli despre natura acestui patruped, destul de mare, într-un final un vânător local a fost cel care a confirmat că patrupedul găsit era un lup mascul, în vârstă de un an.

Beneficiind de aceste noi informaţii, personalul clinicii a decis să pună lupul într-o cuşcă după tratament - în cazul în care devine mai puţin docil odată ce îşi revine.

EUPA a declarat că a plătit pentru tratamentul animalului şi că "din fericire, totul a ieşit până la urmă bine".

Lupul şi-a revenit pe parcusul zilei respective şi după a fost echipat cu o zgardă cu GPS a fost eliberat în sălbăticie.

În Estonia trăiesc în prezent sute de lupi, însă foarte puţini au fost echipaţi cu astfel de zgărzi în ultimii ani.

Anul trecut, lupul a fost ales animalul naţional al acestei ţări de un grup de organizaţii pentru protecţia mediului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO