Au mers la un concert într-un bar, dar nu au mai putut pleca timp de trei zile. „Au venit vineri, iar luni încă sunt aici”

Ultima actualizare: 30-11-2021 09:46

Povestea câtorva zeci de oameni rămași blocați într-un local britanic din cauza viscolului a făcut înconjurul lumii. Veniți la un concert, petrecăreții au fost nevoiți să rămână trei zile în bar, până când autoritățile au deschis drumul de acces.

Nu doar Anglia a fost afectată de zăpezii în ultimele zile. Zone vaste din Franța și Spania sunt de un alb imaculat, după ninsori abundente.

Localul Tan Hill Pub, aflat într-o zonă de deal din centrul Angliei, a devenit celebru în toată lumea. Peste 60 de persoane au rămas blocate aici în weekend, din cauza ninsorii abundente care a lovit jumătatea de nord a țării.

Nicola Townsend, manager Tan Hill Inn: „Au venit vineri pentru un concert și sunt încă aici, în dimineața de luni.”

Un viscol a rupt cablurile de curent electric, a blocat drumurile. Barul e la o altitudine de 528 de metri şi nu e prima oară când rămâne izolat de restul lumii din cauza vremii. Petrecăreţii au găsit însă cu ce să-şi ocupe timpul.

Nicola Townsend, manager Tan Hill Inn: „A fost plăcut, am avut un concurs de karaoke, am avut tot felul de jocuri, întrebări, jocuri de cărți. Clienții au ajutat la strânsul meselor, toată lumea a participat cu ceva. A fost incredibil.”

Până la urmă, drumul a fost deszăpezit şi clienţii au reuşit să plece către casele lor, înainte ca localul să rămână fără mâncare.
Vremea a dat bătăi de cap localnicilor şi în alte ţări din vestul Europei. În nordul Spaniei ninge serios încă de vineri.
14 localităţi şi şoselele care le leagă sunt sub nămeţi, chiar dacă autorităţile au mobilizat rapid utilajele de deszăpezire.

Temperaturile au scăzut sub zero grade, iar localnicii încearcă să ţină pasul cu iarna. Şoferii au asaltat atelierele auto ca să-şi schimbe cauciucurile.

Şi în Franţa vecină, aproape jumătate de ţară e sub cod galben de ninsori, după câteva zile în care mai multe regiuni din Alpi şi Pirinei s-au confruntat cu ninsori abundente şi viscol.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO