Apariţie luminoasă stranie pe cer, în Timişoara. Ce spun astronomii. VIDEO

18-10-2017 14:00

timisoara

O cameră video montată pe bordul unei maşini a surprins imagini spectaculoase în Timișoara.

Conform înregistrării realizate în noaptea de marți spre miercuri, în imagini apare un obiect strălucitor ce lasă în urmă o dâră de lumină. Fenomenul durează doar câteva fracţiuni de secundă.

Reprezentanţii Observatorului Astronomic din Timişoara spun însă că ceea ce a surprins camera şoferului nu poate fi prăbuşirea unui meteorit şi nici o stea căzătoare.

”E destul de greu de spus. Dacă ar fi fost un meteor, o stea căzătoare, asta nu e un lucru extrem de spectaculos pentru că atmosfera terestră e pătrunsă de mii astfel de mici corpulete pentru că sunt particule care pornesc de la un atom, până la, eu ştiu… Eu vă spun că nu este un corp ceresc. Dacă ar fi un meteor, nu e o chestie spectaculoasă. Dacă era un meteorit care să fi suferit o explozie în atmosferă, da, atunci era o chestie interesantă. Gândiţi-vă că vară când e curentul Perseidelor, e un curent de meteori. Dacă ar fi ajuns la o distanţă aşa joasă de pământ, dâra de lumină era mai lungă şi mai stufoasă. Mai mult de atât, meteorii ard undeva la limita superioară a atmosferei. Eu consider că e un efect luminos apărut pe parbrizul maşinii”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Remus Boaţa, şef Observatorul Astronomic Timişoara.

Sursa: Opinia Timisoarei


VIDEO PROTVPLUS.RO