Două bancomate din Otopeni au fost detonate. Hoții nu au reușit să ia bani din ele

08-09-2020 09:06


S-a dat alarma marți dimineaţă în Otopeni, judeţul Ilfov, unde două bancomate, aflate la parterul unui bloc, unde este sediul unei bănci, au fost aruncate în aer.

În scurt timp, zona a fost împânzită de poliţişti şi pompieri şi s-a stabilit un perimetru de siguranţă. Geamurile clădirii au fost sparte, iar cioburile au sărit peste tot.

Poliţiştii anunţă că nu au fost sustraşi bani din bancomatele aruncate în aer şi nu au fost victime. Autorii altor cinci infracţiuni similare, comise în acest an, au fost identificaţi, iar în trei dintre dosare au fost arestaţi.

Potrivit acestora, acest mod de operare este unul importat din alte state ale Uniunii Europene, unde au fost comise fapte de acest gen, în ultimii ani.

”Din datele existente, a reieşit faptul că, în comiterea unor astfel de infracţiuni în statele europene sunt implicaţi şi cetăţeni români, întrucât autorităţile din aceste state au probat activitatea infracţională a unor grupuri de români (ex. – Austria şi Spania). În cazurile înregistrate în România, poliţiştii desfăşoară cercetări, în cadrul unor dosare penale, sub supravegherea procurorilor de caz şi cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române”, a transmis IGPR.

Tags: otopeni, bancomat, jaf,

VIDEO PROTVPLUS.RO