Rosiile, arma secreta inpotriva bolilor cardiace?!?

Dată publicare: 02-06-2009 00:00
Dată actualizare: 14-05-2012 19:34


O companie britanica sustine ca a scos din rosii tot ce este mai bun pentru crearea unei pastile impotriva bolilor de inima. Un leac fara chimicale, 100% natural.

 

Poate reduce probabilitatea de ingustare a arterelor si exista mai putin riscuri de infarct sau atacuri cardiace.
dr. Robert Hicks, reprezentant companie
Savantii stiau de cateva decenii ca "licopenul", substanta care se afla in coaja tomatelor si le coloreaza in rosu, este un puternic antioxidant, care previne blocarea arterelor. Si, implicit, bolile cardiovasculare care sunt, potrivit OMS, principala cauza a mortalitatii in multe tari ale lumii.

Substanta benefica din coaja rosiilor dipare, in buna masura, in timpul fierberii si coacerii. Si chiar daca mancam rosii crude, sustine compania care a creat pilula, ar fi nevoie de platouri intregi pentru ca organismul sa acumuleze suficient licopen.

Produsul a ajuns repede pe piata, pentru ca e vandut ca un supliment alimentar, care nu necesita testari ample, ca in cazul noilor medicamente.

Unii responsabili din lumea medicala indeamna, insa, la prudenta. Ei spun ca fara teste suficiente nu se poate spune daca aveam sau nu mult visatul leac miraculos.


VIDEO PROTVPLUS.RO