Stii sa mananci corect? Covrigul si cafeaua nu inlocuiesc pranzul sanatos!
Mancam de trei ori mai multa paine alba si produse de patiserie, de doua ori mai multe grasimi animale si, o data pe luna, peste si cereale integrale. Si totul, pe fuga.
Iata de ce, spun medicii, tinerii vor fi prima generatie de romani cu speranta de viata sub cea a parintilor lor. Nu avem timp de noi si tot noi vom trage ponoasele. Pentru 6 din 10 romani, micul dejun inseamna... cafea.
Un popas de cateva secunde la o covrigarie inlocuieste, pentru multi dintre noi, pauza de masa obligatorie de o ora. Cu un leu iti potolesti foamea in timp ce astepti metroul, dar daca asa se intampla mereu, pretul platit de organism va fi mult prea mare.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Organismul va avea o digestie lenta si o lipsa de vitamine. Apoi, depozite de grasime care scad speranta de viata.
Piramida nutritiei sanatoase inseamna sa ai zilnic 5-6 portii de orez si alte cereale integrale, 3-4 de fructe si 3-4 de legume, 2-3 de lactate si de carne si cat mai putine grasimi si dulciuri rafinate. Atentie, portie inseamna doar o felie mica sau un fruct cat pumnul.
Acum, "piramida" romaneasca arata exact invers: 5-6 portii de paine alba si produse de patiserie, exces de grasimi animale, aproape fara legume si fructe si cel mult o portie de carne slaba.
Ne lasam inselati de ideea ca bem un suc de mere sau de portocale din cutie si am bifat o portie de fructe. Absolut fals! Copiii ar trebui sa primeasca doar fructe proaspat curatate, altfel parul, unghiile si pielea vor incepe sa sufere.
Fata de acum cinci ani, consumul de peste a scazut cu 40 de procente. 70% dintre romani mananca peste o data la cateva saptamani.
Ar trebui sa revenim la un adevar vechi: mai bine putin si bun, ca sa traim mai mult.