Va faceti plinul de fibre, vitamine si nutrienti din fructele de sezon
Nicio zi fara fructe de sezon. Daca respectati aceasta regula, va faceti plinul de fibre, vitamine si nutrienti din mere, prune, gutui si struguri. Sunt si cateva retete mai exotice.
De exemplu, gutuile pot insoti cu succes carnea de vita, iar prunele pot fi transformate in sos pentru carnea de pasare.
Apreciata atat in gastronomie, cat si in medicina, gutuia este numita "fructul de aur". Daca nu sunteti la dieta, puteti face o garnitura de gutui, perfecta pentru muschiul de vita. Mai intai taiati gutuia cubulete sau rondele, pe care le caliti cu putin unt. Puneti zahar brun si lasati-le la foc 10-15 minute pana se face un sos. La final condimentati cu sare si piper si masa e gata!
Trecem la alte fructe de sezon, un adevarat laxativ natural, pentru ca au foarte multe fibre in structura. Spre deosebire de alte fructe, prunele au si sorbitol care are rolul de a stimula tranzitul intestinal.
Cum altfel le mai putem consuma, pe langa gem sau compot, aflati din materialul video!