"Parintii mei nu stiu, sa nu trimiteti amenzile acasa". Cine sunt romancele care isi vand trupul pe strazile din Londra

×
Codul embed a fost copiat

ROMANIA DIN REGATUL UNIT, EP. 8. Prostituatele din Romania au venit la Londra odata cu Olimpiada si de atunci numarul lor creste, sustin politistii de la Scotland Yard.

Campania "Romania din Regatul Unit" vorbeste, luni, despre fetele care se vand la colt de strada. Ofiterii de la Divizia Anti-Trafic identifica anual sute de romance, multe victime ale traficului de persoane. Britanicii vor sa schimbe legislatia ca sa ii poate acuza mai usor pe traficanti. Au cerut sa nu mai fie nevoie de declaratiile victimelor in fata instantei ca proxenetii sa fie cercetati.

"Parintii mei nu stiu ca fac prostitutie la Londra si, cat timp nu imi trimiteti amenzi acolo, nu e nicio problema". Asta spune una dintre tinerele romance identificate de politisti ca-si vinde serviciile cu ora, pe strazile Londrei.

Sustine ca sta la o prietena, intr-o garsoniera de la periferie, iar seara o duce cu masina ca sa racoleze clienti in centru. Povestea e aceeasi in cazul a mii de tinere care ies noaptea in intersectiile metropolei sau vin la program in bordelurile mascate din saune si saloane de masaj. O echipa a Stirilor PRO TV i-a insotit pe politisti intr-o razie de noapte.

Londra. Miezul noptii. Pe bulevardul principal din cartierul Eastwood s-au inchis toate magazinele. In fata lor e afisata o altfel de marfa. Sunt fete tinere, care isi vand trupurile cu ora. La 10 kilometri de buricul metropolei britanice, preturile sunt la fel ca pe o straduta laturalnica din Bucuresti

Citește și
romani, UK - cover
"Am o cazare faina in tufa". Cum recunosti adapostul unui roman care munceste la Londra fara sa stie o boaba de engleza
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării

Ce faci, merge treaba?

Nu, nu, nu muncesc cu romani.

Nu muncesti cu romani? De ce?

Nu muncesc.

Cat pentru o partida?

Ce vrei?

Faci cu romani?

Nu. Ne intalnim in Romania si nu-i frumos.

Nu merg cu romani pentru ca multe dintre ele nu vor sa se stie in Romania ce muncesc la Londra.

Un politist roman detasat la Londra insoteste in aceasta misiune un ofiter britanic de la Brigada de Lupta Impotriva Traficului de Persoane.

"In urma cu 7 luni, a devenit evident ca in aceasta zona vin multe romance care lucreaza ca prostituate. Politia locala incearca sa faca fata fenomenului, dar e o problema care persista."

Politistul britanic spune ca multe dintre fetele de la trotuar au fost si sunt constranse.

"La cum dau ture pe aici cu masina, in zona asta unde e plin de prostituate romance si sunt baieti care au grija de ele. Fie ca le forteaza. E interesant sa vezi cum arata baietii din masina. Sunt foarte mari. Anul trecut una dintre fete a fost ucisa, e periculos!

Sunt fortate sa se prostitueze, li se spune ca vor lucra in localuri de striptease, de curand o fata a spus ca initial venise sa lucreze pentru videochat, se dezbraca si era filmata online, a venit sa faca bani aici si a aflat ca de fapt trebuia sa se prostitueze intr-o sauna privata".

Ofiterul ii arata unei fete legitimatia si vrea sa afle daca femeia este victima traficului de carne vie.

Ce faci aici? Tu de unde esti?

Eu, de aici, din Londra.

Vrei sex? OK, 30 de lire.Arata-mi buletinul, asta e legitimatia de serviciu.

Prostitutia in sine nu e infractiune in Marea Britanie, dar proxenetii, exploatarea sexuala si bordelurile sunt in afara legii. Sunt expuse in suburbiile Londrei si ajung sa fie ucise de clientii lor.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere chiar in zona in care are loc si actiunea la echipa Stirile PROTV au insotit politia. Victima e o tanara romanca, ucisa cu o lovitura de cutit in inima. Autorul e un tanar arab, care a fost prins a doua zi pe baza inregistrarilor video. La cateva strazi distanta de locul crimei, o alta prostituata din Romania a fost ucisa de o britanica.

"Un locatar care se saturase de tot ce se intampla la bloc, toate fetele care munceau pe strada, a chemat de multe ori politia sa sesizeze si, pentru ca se saturase, a iesit si a injunghiat-o mortal pe una dintre fete"

In zona aceluiasi bloc am gasit si de aceasta data tinere romance. Una dintre ele pare ca le coordoneaza pe celelalte doua, care nu cunosc limba engleza.

Politistii din Regat au destructurat in ultimii 5 ani trei retele mari, colaborand cu politia romana. Cea mai mare operatiune a avut loc in 2012, cu zeci de retineri la Londra, dar si in judetul Gorj, unde se gasea seful retelei. 11 inculpati au primit in 2014 aproape 70 de ani de inchisoare pentru ca traficau zeci de tinere in Regatul Unit.

"A inceput in 2012, in perioada Olimpiadei, cand gaseam intersectii cu cate 3 sau 4 prostituate romance, a fost de-a dreptul ingrijorator pentru noi", spune politistul britanic.

"Am vazut multe cazuri de sclavie moderna, ale caror victime sunt femei romance", spune Kevin Hyland.

Kevin Heyland este Comisar pe probleme de anti-sclavie si a fost sef peste Brigada Anti-Trafic a Londrei. Comisarul britanic a propus deja Parlamentului inasprirea legislatiei in domeniu.

"Legea noua va mari pedepsele, se ajunge pana la inchisoare pe viata, sunt masuri sporite de protectie pentru victime, referitor la declaratiile date in instanta, nu mai trebuie sa fie prezente la proces, declaratiile pot fi filmate si depuse la dosar", explica britanicul.

Tabloidele britanice fac periodic reportaje cu camera ascunsa despre romani care negociaza vanzarea de tinere. Este si cazul a doi barbati, facuti celebri anul trecut de publicatia Sunday Mirror.

"Initiativa de a avea politisti romani detasati la Londra ne-a ajutat mult si trebuie sa strangem randurile pentru ca si criminalitatea se schimba. Si poate parea ingrijorator ca anul trecut a crescut numarul victimelor romance, dar a crescut si numarul punerilor sub acuzare", spune Hyland.

"Fiind o crestere de 35% fata de anul precedent. Asta ne arata ca sunt tot mai multe romance care sunt supuse aici sclaviei moderne", adauga britanicul.

Neoficial, piata sexului ilegal ar produce peste un milliard de lire sterline in Marea Britanie.

"In cazurile la care am lucrat, vorbim de grupuri organizate care au facut milioane de lire. Aici se stie ca o femeie valoreaza 600 pana la o mie de lire pe an pentru traficant. Daca lucreaza 10 pentru tine ai 6 mii de lire, daca ai 20, 30 sau 40. Au fost cazuri cu sute de femei intr-o retea", explica Hyland.

2.700 de femei au fost traficate oficial anul trecut in Marea Britanie si 155 de traficanti au fost condamnati. "Stiu perfect cum functioneaza legislatia aici si de asta si actioneaza. Sunt multi barbati romani, dar sunt si femei implicate in traficul de persoane. Si femei, nu doar barbati", spun politistii, in timpul misiunii.

"Sunt exploatate, le sunt luate documentele, unele sunt amenintate sau supuse violentelor, sunt amenintate familiile lor in casele lor. Si pentru multe e dificil sa faca declaratii, chiar imposibil", spune comisarul anti-sclavie.

Multe sunt fete de la tara si nu cunosc limba engleza. Sunt trimise sa faca bani nu numai pe strazile din suburbiil, ci si pe arterele din zona zero. Unde o partida de amor nu costa 30 de lire, ci cateva sute.

Fumam o tigara in masina.

Cu ce se ocupa ea?

Stiti cu ce, dar eu nu faceam asta.

Cu ce se ocupa?

Nu stiu daca ar trebui sa spun.

Cu ce se ocupa ea?

Ofera placere.

Si ce face la tine in masina?

A intrat sa fumeze o tigara, ii era frig.

Una dintre romancele de pe strada nu vorbeste deloc engleaza si spune ca ca venit in vacanta de Pasti pentru 2 saptamani la Londra. E la inceput de cariera in prostitutie si marea ei temere nu este ca ar putea primi amenda sau ca va fi retinuta peste noapte, ci sa nu afle parintii ce face in Regatul Unit.

Daca romancele nu declara ca sunt aduse prin filiere de proxeneti si nu vorbesc despre abuzuri, sunt lasate din nou pe strada sa isi continue activitatea. Se spune ca Marea Britanie nu a cunoscut criza financiara.

Unde sunt bani se dezvolta si mediul infractional. Romanii domina de ani buni pietele sexului din marile capitale europene, iar Londra nu face exceptie. Vrem nu vrem, fetele la colt de strada au castigat un rol negativ in piesa jucata pe scena Romaniei din Regatul Unit.

Articol recomandat de sport.ro
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Citește și...
Misiune incognito printre infractorii romani din Londra. Cum ii
Misiune incognito printre infractorii romani din Londra. Cum ii "opereaza" pe turisti la buzunare, iar apoi se fac nevazuti

ROMANIA DIN REGATUL UNIT, EP. 7. Se antreneaza "operand" prin buzunarele a mii de turisti in fiecare weekend, dar stiu sa se faca nevazuti atunci cand au de a face cu politistii, chit ca acestia din urma sunt sub acoperire.

"Am o cazare faina in tufa". Cum recunosti adapostul unui roman care munceste la Londra fara sa stie o boaba de engleza

ROMANIA DIN REGATUL UNIT, EP. 6."Am casa intr-o tufa si traiesc lejer cu 50 de lire pe saptamana", ne spune un tanar, plecat sa lucreze cu ziua la Londra. Ne-a aratat cu zambetul pe buze cum se descurca in metropola.

In Romania, erau platiti cu mere si gaini, in Londra dau o lectie de viata.
In Romania, erau platiti cu mere si gaini, in Londra dau o lectie de viata. "Daca ar fi toti romanii ca ei, am fi mai bogati"

ROMANIA DIN REGATUL UNIT, ep 5. Doi tineri stomatologi au plecat dintr-un sat pierdut din Moldova pentru ca ajunsesera sa fie platiti cu oua si legume. In 2007, au ajuns la Londra, iar astazi au propriul cabinet si strang bani pentru o clinica mai mare.

Recomandări
EU YES LA VOT. Cum a ajuns un spital din Buzău, propus spre desființare, etalon în tratamentul pacienţilor cu boli cronice
EU YES LA VOT. Cum a ajuns un spital din Buzău, propus spre desființare, etalon în tratamentul pacienţilor cu boli cronice

În România există un deficit uriaș privind serviciile de recuperare. Astfel de unități sunt închise din cauza incompetenței autorităților, iar în unele județe nu există.

A început, oficial, campania electorală. Politicienii au voie să se promoveze doar prin afișe și pliante
A început, oficial, campania electorală. Politicienii au voie să se promoveze doar prin afișe și pliante

De vineri, timp de 30 de zile politicienii sunt în campanie electorală. Autoritatea care supraveghează desfășurarea alegerilor le-a interzis să mai organizeze spectacole, bâlciuri, focuri de artificii ori să le ofere alegătorilor orice fel de cadouri.

Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete. Au fost cumpărate de la americani
Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete. Au fost cumpărate de la americani

Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete cumparate de la americani.