Cum arata viitorul in care totul e "smart": telefonul, casa, masina, hotelul, magazinul

Calatoria Galaxy S6

Ultima zi la Seul le-a adus drumetilor din CalatoriaS6 probabil cea mai spectaculoasa incursiune in viitor. Nici ca se putea o concluzie mai potrivita pentru prima parte a calatoriei lor spre stilul de maine.

La cateva zeci de kilometri de Seul se afla un oras intr-un oras. Ceva pe modelul "2 in 1". De fapt, din Seul pana acolo pare a fi doar un oras, o succesiune de cartiere de blocuri, mai mari sau foarte mari, dar semnele de circulatie spun si-n litere latine ca realitatea e alta. In Suwon se afla Samsung City, sediul central al multinationalei sud-coreene. 30.000 de oameni lucreaza in complexul care include niste cladiri de birouri de "doar" vreo 30 de etaje (scuze, dar sunt greu al naibii de numarat exact), un mall, terenuri de fotbal si baschet, un parc in constructie, sosele cu semne de circulatie si reguli, parcari gigantice si cine mai stie ce, ca doar atat am putea vedea.

Paza e mai ceva ca la Pentagon. Chiar daca esti asteptat, treci prin mai multe filtre de oameni care par fiecare a pazi personal viitorul Galaxy S7. Seriozitatea atinge cote maxime, ceea ce pare logic in curtea uneia dintre cele mai mari companii tehnologice din lume.

Ca simplu vizitator al companiei ai acces doar la Innovation Museum. Un spatiu pe cinci etaje, impartit, in mare, in trei sectiuni.

Citește și
cover calatoria GalaxyS6 Seul
Calatoria Galaxy S6 a ajuns in orasul unde masinile stau iar Internetul alearga. Trepte de viteza in Seul
Ce arme țineau rușii în depozitul aruncat în aer de dronele ucrainene. Explozia a fost atât de puternică, încât seismografele au înregistrat un cutremur

O parte istorica, ce incepe de la inventarea electricitatii si ajunge pana in zilele noastre. O zona de promovare a ultimelor tehnologii Samsung. Si o sectiune de incursiune in viitor. Aici e adevarata incercare, cu atat mai mult pentru eroii unei calatorii in jurul lumii care incearca sa-si imbunatateasca stilul de viata, cum sunt Radu, Alin si Larisa. Pe cat de nostalgic e sa vezi primul smartphone aparut in 1993 sau telefoanele cu clapeta, pe cat de adevarat e ca noul Galaxy S6 cu primul procesor pe 14nm din lume are o putere impresionanta, pe atat de provocator e sa vezi ce urmeaza.

Sau, mai exact, ce-si imagineaza Samsung ca urmeaza, ceea ce e relevant daca numaram si in muzeu premierele lansate de sud-coreeni de-a lungul timpului.

Mergem insa in viitor, pentru ca pana la urma fix pentru asta a ajuns #CalatoriaS6 la Seul, sa arate cum tehnologia le poate imbunatati oamenilor viata. Doua "variante" de viitor ne-au fost dezvaluite. Primul a fost cel ceva mai indepartat, povestit deocamdata intr-un film. Am vazut cum isi imagineaza inginerii coreeni masina electrica incarcabila wireless in doar cateva secunde, direct din senzorul aflat in parcare. Am vazut frigiderul cu vitrine transparente pe care se proiecteaza informatii despre mancarea din interior. Am vazut senzorii care transmit in timp real totul despre sanatatea copilului tau aflat in tabara, dar si oglinda de baie care masoara pulsul si-ti arata calendarul sau cea de dormitor care te-ajuta digital sa-ti alegi tinuta vazand-o chiar pe tine. Suna imposibil? V-as fi aratat ce am vazut, dar fotografiatul e interzis. Va recomand totusi sa nu pariati ca e imposibil asa ceva. Revedeti cum arata smartphone-ul in urma cu doar cativa ani.

Intr-o alta sala am vazut viitorul ce exista deja in Seul. Hotelul inteligent in care camera stie ce ai nevoie. Magazinul in care probezi hainele digital. Si casa inteligenta, care face curatenie singura si se pazeste de hoti. Totul se conecteaza la Internet cu viteza noului Galaxy S6 si oricand si oriunde la un click distanta de tine prin smartphone sau tableta.

A fost epilogul pentru prima destinatie a calatorilor nostri. Radu, Alin si Larisa au primit un ajutor aproape nesperat in a-si imagina viitorul si chiar a incepe de astazi sa-l construiasca. E exact ce si-a dorit si life-coach-ul Cristian Onetiu de la primul workshop al calatoriei. "Simt ca deja v-ati schimbat putin", le-a spus la intalnirea de final. Cei trei au spus la unison ca vizita la muzeul inovatiei a fost varful celor patru zile in Seul. "Vreau sa folosesc si mai mult tehnologia in viata de zi cu zi, as economisi timp", a concluzionat Alin. "Trebuie sa recunosc ca m-a impresionat ce am vazut la Muzeul Inovatiei, mi-ar placea si mie un smart home", viseaza cu ochii deschisi Larisa. Radu a completat experienta in Seul cu profilul localnicilor: "M-au impresionat decenta, modestia si onestitatea lor. As vrea sa putem aduce si la noi felul acesta de a fi".

Calatoria Galaxy S6 in Seul s-a incheiat, urmeaza Parisul. La Seul unii am remarcat cum tehnologia iti influenteaza viata, altii am vazut cum munca de zi cu zi poate fi o misiune, iar din fiecare moment al zilei s-a putut desprinde ceva util pentru cei trei participanti la calatoria de 15 zile in jurul lumii. Ce urmeaza la Paris? Veti descoperi in continuare pe www.calatoriagalaxyS6.ro si pe LIVE BLOG pe stirileprotv.ro, iar joia si duminica la ProTV.

Inainte de plecare, cei trei participanti la Calatoria S6 au trecut pe la „copacul Samsung”. Locul unde inginerii si cercetatorii companiei aduna cereri de la oamenii obisnuiti despre cum vor sa arate viitorul lor! Tu cum vrei sa arate viata ta „smart”? 

Articol recomandat de sport.ro
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Citește și...
Orasul populat de
Orasul populat de "roboti" care traiesc cu un singur cuvant in minte. Experienta unui "Life Coach" la capatul lumii

Cristian Onetiu, Life Coach in Calatoria Galaxy S6 in jurul lumii, scrie de la Seul despre cum este sa traiesti printre "robotii" lumii moderne.

Calatoria Galaxy S6 a ajuns in orasul unde masinile stau iar Internetul alearga. Trepte de viteza in Seul
Calatoria Galaxy S6 a ajuns in orasul unde masinile stau iar Internetul alearga. Trepte de viteza in Seul

CalatoriaS6 a descoperit in capitala Coreei de Sud un oras ultra-performant, care incearca acum sa foloseasca tehnologia si pentru o calitate mai buna a vietii

LIVE BLOG. Peste 150.000 de pasi si 120 de kilometri in 15 zile!
LIVE BLOG. Peste 150.000 de pasi si 120 de kilometri in 15 zile!

Radu, Alin si Larisa au incheiat calatoria de 15 zile in jurul lumii la Buenos Aires. Norocosii castigatori ai campaniei Galaxy S6 au mai fost la Seul, Paris si Casablanca, in cautarea unui nou stil. Asta este povestea aventurii lor.

Recomandări
Nicolae Ciucă, absolut convins că intră în turul doi al alegerilor prezidențiale: „Dacă nu ajung? Păi, cum să nu ajung?”
Nicolae Ciucă, absolut convins că intră în turul doi al alegerilor prezidențiale: „Dacă nu ajung? Păi, cum să nu ajung?”

Nicolae Ciucă este absolut convins că va trece de primul tur al alegerilor prezidențiale, unde se va „duela” cu Marcel Ciolacu sau cu Mircea Geoană.

Cine este bărbatul care a pornit incendiul de la Parlament. Reacția lui Nicușor Ocheană când a auzit ce pedeapsă riscă
Cine este bărbatul care a pornit incendiul de la Parlament. Reacția lui Nicușor Ocheană când a auzit ce pedeapsă riscă

Bărbatul care a pus pe jar forțele de securitate pentru că a provocat intenționat un incendiu la Palatul Parlamentului a fost identificat și arestat preventiv pentru 30 de zile.

Avertismentul viitorului comisar pentru Apărare al UE. Când ar putea Putin să fie gata de o confruntare cu Europa
Avertismentul viitorului comisar pentru Apărare al UE. Când ar putea Putin să fie gata de o confruntare cu Europa

Uniunea Europeană trebuie să-şi întărească rapid apărarea, deoarece Rusia ar putea fi pregătită pentru o confruntare în şase până la opt ani, a declarat Andrius Kubilius, desemnat pentru a deveni primul comisar al UE pentru apărare.