Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderul AUR a recitat versuri de Octavian Goga, întrebat cum a decurs discuția cu Iohannis

Your browser doesn't support HTML5 video.

Co-președintele AUR George Simion a răspuns întrebărilor adresate de jurnaliști, luni, privind consultările politice de la Cotroceni, recitând versuri de Octavian Goga.

Simion a fost, luni, la Palatul Cotroceni, împreună cu colegii săi de partid Claudiu Târziu, Ringo Dămureanu, Dan Tanasă și Diana Șoșoacă, pentru a discuta despre formarea unei majorități parlamentare și, implicit, susținerea unui nou Guvern.

La finalul acestei întâlniri, George Simion a fost întrebat de jurnaliști cum a decurs discuția.

Jurnalist: Să ne spuneți și nouă cum au decurs consultările între dumneavostră și președintele Klaus Iohannis, și care este propunerea cu care ați venit la Palatul Cotroceni.

George Simion: ”Cum să vă spun eu. Cred că cel mai bine a descris Octavian Goga într-o poezie: Numai pentru o clipă le-a ținut divanul / Cu mândria rece, mut, sta suveranul / Și-a înțeles degrabă, Neagoe, sărmanul / Că a pierdut domnia, neamul, Basarab. Propunerea AUR pentru propunerea de prim-ministru, văzând că partidele de pe locul 1, 2 și 3 nu au venit cu nume convingătoare, am hotărât noi să propunem țării un nume de prim-ministru, domnul Călin Georgescu.”

Citește și
Vasile Dîncu
Dîncu, despre întâlnirea cu unul dintre liderii AUR: "Nu am vorbit despre niciun fel de alianţă"

Ba, mai mult, co-președintele AUR a ținut să sublinieze faptul că participă la aceste consultări ”din condescendență instituțională”.

”Participăm la aceste consultări din condescendență instituțională. Ne-a răspuns domnul Iohannis. Ne-a spus că nu se prefigurează a se forma o majoritate parlamentară. Noi știam asta. Noi, AUR, pe nicio parte, nici așa zisa stângă, nici așa zisa dreaptă, noi cei de la AUR se pare că am încurcat multe socoteli și vreau să vă spun că suntem bucuroși pentru asta.” - a mai spus el. 

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult