Dîncu, despre întâlnirea cu unul dintre liderii AUR: "Nu am vorbit despre niciun fel de alianţă"

Ultima actualizare: 14-12-2020 08:41
Vasile Dîncu
Agerpres

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă că a avut, joi, o întâlnire cu unul dintre co-preşedinţii AUR, George Simion.

Într-o intervenţie telefonică pe care a avut-o duminică seară, la un post de televiziune, Vasile Dîncu a afirmat că s-a întâlnit, joi, cu co-preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, în contextul în care acesta l-a sunat pentru a sta de vorbă despre rezultatele unui sondaj de opinie, relatează News.ro

Liderul social-democrat a negat însă că PSD ar purta negocieri politice cu AUR, arătând că acesta din urmă este un "partid anti-sistem”, în vreme ce PSD se află în "mainstream-ul” politic.

"Normal ar fi partidele să se întâlnească unele cu altele, să discute despre viitorul Parlament. Dacă voiam să facem o întâlnire politică, făceam o întâlnire între cele două partide, una oficială, în care nu aveam niciun motiv să ascundem acest lucru. Nu am vorbit despre niciun fel de alianţă politică. Nici măcar nu ne-ar ajuta dacă facem acest lucru, nici procentele nu ne ajung ca să facem o majoritate şi nici nu cred că suntem compatibili în acest moment. AUR este un partid contra sistem, noi facem parte încă din mainstream-ul politic şi atunci cu siguranţă nu avem prea multe ce să colaborăm”, a afirmat Vasile Dîncu.

El a precizat că "în acest moment nu există perspectivă” de colaborare între PSD şi AUR.

Liderul social-democrat a susţinut că nu cunoaşte programul AUR, că nu a "studiat” acest partid.

"Dar în acest moment sunt probabil multe teme care ne diferenţiază pe noi, dacă mă iau numai după declaraţiile respective. Eu cred că ei vor fi un partid anti-sistem care nu se vor înţelege nici cu noi şi nici cu celelalte partide care fac parte din mainstream-ul politic”, a adăugat Dîncu.

Vasile Dîncu a spus că nu a discutat despre funcţii politice cu George Simion, ci despre o eventuală susţinere reciprocă "în proiecte concrete”.

Dîncu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că PSD nu ar susţine, în acest moment, proiectul anunţat de liderii AUR privind o eventuală suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis.

Zi de consultări între Iohannis și partidele parlamentare

 

Preşedintele Klaus Iohannis va discuta luni, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Şeful statului i-a invitat la consultări pe reprezentanţii PSD, PNL, ai Alianţei USR PLUS, Alianţei pentru Unirea Românilor şi UDMR, dar şi pe cei ai minorităţilor naţionale.

Consultările au loc după alegerile parlamentare din 6 decembrie, când, potrivit rezultatelor finale anunţate de Biroul Electoral Central, au intrat în viitorul Legislativ PSD, PNL, Alianţa USR PLUS, AUR, UDMR şi reprezentanţii minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO