Liderul AUR, George Simion, intervine în scandalul de rasism: ”Suntem solidari cu Colțescu”

Ultima actualizare: 09-12-2020 16:30
Alianța pentru Unirea Românilor, AUR
Facebook.com

Partidul AUR anunță într-un comunicat că ”a luat act cu indignare” de poziția autorităților române în cazul arbitrului Sebastian Colțescu.

Cei de la Alianța pentru Unirea Românilor afirmă că ”Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Tineretului și Sportului s-au raliat la linșajul public îndreptat asupra arbitrului, cetățean român acuzat de rasism pentru că a folosit în timpul meciului PSG - Istanbul Başakşehir o expresie descriptivă obiectivă, fără conotație peiorativă”.

De asemenea, AUR afirmă că poziția celor două instituții este cu atât mai revoltătoare cu cât Colțescu nu a fost condamnat de nicio instanță sau instituție internațională, ”ancheta în acest caz fiind în desfășurare”.

AUR consideră că datoria instituțiilor statului român este să îi apere pe cetățenii români, ”nu să îi supună unor atacuri și unor presiuni dictate de corectitudinea politică a unor grupuri de interese. ”

Susținem corectitudinea pe terenul de sport, nu intoleranța generată de corectitudinea politică. Azi e Colțescu, mâine poate fi oricare dintre noi. Da, rasismul este inacceptabil, dar situația care a generat un val de ură fără precedent la adresa unui arbitru român nu se încadrează în acest tip de comportament. Suntem solidari cu Sebastian Colțescu, victimă a unei campanii agresive de denigrare la nivel national și internațional”, a declarat copreședintele AUR George Simion, potrivit sursei citate.

Meciul Paris Saint-Germain - Istanbul Başakşehir, din cadrul Ligii Campionilor, din capitala Franţei, a fost întrerupt în urma unui incident considerat rasist, în care a fost implicat arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu.

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG, au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Colţescu i-a cerut în min. 16 arbitrului de centru Ovidiu Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ''tipul negru'', iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO