Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O nouă caricatură controversată în revista Charlie Hebdo. Meghan Markle, în rolul lui George Floyd

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Meghan Markle au fost ironizate de Charlie Hebdo. Cele două apar într-o caricatură controversată, publicată pe coperta revistei de satiră. 

 

Caricatura o înfățișează pe Meghan Markle țintuită sub genunchiul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care are o figură zâmbitoare, potrivit Al Jazeera.

Ipostaza face trimitere la decesul lui George Floyd, care a murit în timp ce polițistul Derek Chauvin i-a ținut genunchiul pe gât. Ultimele cuvinte ale afro-americanului au fost: "Nu pot să respir".

 

 

"De ce a părăsit Meghan Markle palatul regal?", este titlul de pe coperta revistei Charlie Hebdo, urmat de răspunsul ducesei: "Pentru că nu pot să respir!".

Coperta celor de la Charlie Hebdo a stârnit furie. Halima Begum, directoarea unei asociații antirasism din Marea Britanie, a scris pe contul său de Twitter: "Este greșit din orice punct de vedere!".

Citește și
interviu cu Oprah
Meghan Markle, la un pas de sinucidere. Dezvăluiri șocante despre relația cu Familia Regală, pe care o acuză de rasism

 

 

La rândul său, Aurelien Mondon, lector superior în politică la Universitatea din Bath, a afirmat că revista franceză "este o cârpă rasistă și a fost așa de foarte mult timp".

 

 

Meghan Markle a dezvăluit, duminica trecută, într-un interviu acordat lui Oprah Winfrey, de ce ea și prințul Harry au renunțat la îndatoririle regale.

De asemenea, aceasta a vorbit despre un presupus episod de rasism în Casa Regală britanică, o persoană nenumită lansând "îngrijorări și discuții despre cât de închisă este pielea lui Archie atunci când s-a născut".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult