Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Doctor de bine”. Ce trebuie să știe femeile însărcinate despre coronavirus și măsurile de protecție

Your browser doesn't support HTML5 video.

Managerul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, prof. dr. Nicolae Suciu, spune că femeile însărcinate nu trebuie să se teamă că ar putea transmite vreun virus către făt.

 

Medicul Suciu a fost invitatul corespondentului Pro TV Liliana Curea în emisiunea ”Doctor de bine”, care a fost transmisă LIVE pe www.stirileprotv.ro, pe Pro TV News, și pe paginile de Facebook și Youtube ale Știrilor Pro TV.

”Nu există evidențe clare privind transmiterea virusului de la mama gravidă, în apropierea nașterii sau la naștere, la făt, respectiv la nou născut.” - a declarat medicul despre posibilitatea transmiterii covid-19 de la o mamă către făt.

El a explicat că, din informațiile care sunt cunoscute până la această oră, nu există dovezi că o femeie care a fost diagnsticată cu coronavirus ar putea transmite mai departe către nou-născut.

Citește și
Dr. Gabriela Bar explică diferențele dintre răceală și gripă
”Doctor de bine”, despre diferența dintre răceală și gripă: ”În gripă, copilul zace”

De altfel, pentru orice informații legate de coronavirus (covid-19) există o linie telefonică gratuită, 0800 800 358 care poate fi apelată la orice oră din zi și din noapte inclusiv de către femeile gravide, pentru informații despre sarcină și coronavirus.

De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

Prof. dr. Nicolae Suciu a mai precizat că s-au luat măsuri corespunzătoare și la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului.

”De obicei, când vin pacientele, și e un lucru apreciat, că vin însoțite de soți sau de membrii familiei, doar că îi rugăm să nu stea foarte mult. Încercăm, așteptarea, să nu fie într-o aglomerație pe coridoare. Am mărit numărul ghișeelor de întocmire a, fie a foilor de zi, dar am recomandat să vină numai cele pentru urgențe.. Dacă sunt pentru Centrul de primiri urgențe sau Camera de Gardă, timpul de așteptare să fie minim, un diagnostic cât mai pertinent și precoce, și ulterior să dăm soluția curativă.” - spune el.

De altfel, doctorul a subliniat faptul că, înainte ca numprul cazurilor de coronavirus să se înmulțească în România, Ministerul Sănătății a dotat cu ventilatoare toate secțiile din maternități, astfel că, acum, acestea ”au dotarea adecvată”.

”Informând populația, informând pacienții, noi trebuie să transmitem un calm profesional, nu afirmația fiți linitiți că nu se întâmplă nimic. Fiți liniștiți și vă rugăm ce să faceți? Pentru că o atragere de partea noastră a populației mărește într-un multiplu rata de succes a prevenției și a consecințelor.” - a mai declarat prof. dr. Nicolae Suciu în emisiunea ”Doctor de bine!”, difuzată exclusiv pe www.stirileprotv.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult