Dr. Gabriela Bar: ”Să ne vaccinăm pentru tot ce se poate vaccina”

Ultima actualizare: 04-03-2020 15:48

Coronavirusul nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru părinți, care nu au sesizat niciun fel de suspiciune de acest fel în cazul copiilor lor la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului, a spus dr. Gabriela Bar în emisiunea ”Doctor de bine”.

”Nu am avut cazuri de familii care să se fi gândit că au copilul infectat cu noul coronavirus, dar suntem pregătiți să luăm măsurile care s-au stabilit”, a declarat doctorița Gabriela Bar, șefa compartimentului primiri urgențe de la Intitutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului.

”Populația a fost destul de bine informată despre coronavirus, iar cei care au suspiciuni pot să sune la acel număr telverde, 0800800358, pentru a ști ce să facă. Testele se fac oricum numai la Institutul ”Matei Balș”, a precizat dr. Bar în emisiunea ”Doctor de bine”, moderată de reporterul ProTV Liliana Curea.

Doctorița Gabriela Bar a reamintit că ”nu poți să te gândești că ai coronavirus dacă nu ai fost în zonele care sunt focare cunoscute sau dacă nu ai venit în contact cu persoane infectate”.

Invitata de la ”Doctor de bine” a reamintit că cele mai bune metode de prevenire, atât la gripă, cât și la coronavirus rămân banalele măsuri de igienă: strănutatul în cot sau în batistă, să ne spălăm pe mâine cât de des putem, folosirea substanțelor dezinfectante, dezinfectarea suprafețelor cu care intrăm în contact (mânerele de ușă, biroul etc).

Și, mai ales, ”să ne vaccinăm pentru tot ce se poate vaccina”, a precizat doctorul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO