”Doctor de bine”. Cum să ne protejăm copiii împotriva gripei și a coronavirusului

Ultima actualizare: 04-03-2020 10:47
Doctor de bine

Miercuri, de la ora 11.00, doctorița Gabriela Bar este invitata Lilianei Curea în emisiunea ”Doctor de bine”, difuzată exclusiv online pe www.stirileprotv.ro, precum și pe Facebook și YouTube.

Dr. Gabriela Bar este medic primar pediatru și șef al compartimentului de primiri urgente de la Institutul Pentru Sănătatea Mamei și Copilului.

Doctor de bine este un proiect adaptat realității zilelor noastre, când oamenii își iau informațiile din mediul online. Tocmai de aceea, vrem să aibă acces la informații și sfaturi corecte, de la persoane specializate și în măsură să le ofere.”, spune Liliana despre ediția de miercuri, 4 martie 2020.

Jurnalista PRO TV și invitata sa vor discuta despre subiecte de actualitate în această perioadă: gripa sezonieră și coronavirus.

Ce atitudine au părinții? Cer mai multe informații sau clarificări? Ce situații sunt întâlnite la urgențe? Cât de important este medicul de familie?

De asemenea, cele două vor discuta și despre un alt subiect relevant: care sunt bolile care sunt specifice perioadei de primăvară, iar părinții vor putea afla care sunt semnele la care să acorde mai multă atenție.

Toți cei care au întrebări referitoare la subiectele abordate le pot scrie la comentariile emisiunii care va fi LIVE pe www.stirileprotv.ro, pe protvplus.ro, PRO TV NEWSFacebook și YouTube, miercuri, 4 martie 2020, de la ora 11.00, iar Liliana și invitata sa vor răspunde punctual.

Emisiunea ”Doctor de bine

 

Am întâlnit mulți oameni care ajung în fata medicului și spun: ''cred că am boala X, pentru că am citit eu pe internet și am văzut că astea sunt simptomele”. Din păcate, se aplică uneori și în cazul celor care au copii. Sunt foarte multe grupuri de părinți unde se discută inclusiv problemele de sănătate și alegerea unui tratament sau altul. Aceste grupuri sunt utile în anumite situații, dar nu atunci când trebuie pus un diagnostic. Oamenii trebuie să înțeleagă un lucru foarte simplu: doar doctorul este în măsură să îți spună ce problemă de sănătate ai tu sau copilul tău și ce tratament trebuie urmat, nu internetul, nu vecina sau prietenii.

''Doctor de bine'' își propune să aducă în fața părinților medici foarte bine pregătiți, care să raspundă tuturor întrebărilor pe care le au în legătură cu problemele de sănătate care pot apărea în cazul celor mici. Vom avea în fiecare săptămână un specialist cu care vom discuta situații obișnuite sau mai puțin obișnuite, boli cunoscute sau care apar mai rar. Ne va spune când trebuie să se alarmeze părinții și cum pot rezolva lucrurile fără a-l duce pe cel mic la spital. Și, mai ales, cum să nu intre în panică, indiferent de situație.”, spune Liliana Curea.

În prima ediție a emisiunii ”Doctor de bine”, jurnalista Liliana Curea l-a avut alături pe medicul pediatru Mihai Craiu, cu care a discutat despre protejarea copiilor de bolile sezoniere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO