Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Detalii mai puțin știute. Ce se întâmplă cu persoanele care mănâncă vegan. Medic specialist: ”Au o pierdere semnificativă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Colagenul înseamnă structura de rezistență a pielii. Este fierul-beton din tegumente. Luăm colagen sub formă de capsule, de la farmacie sau creme care conțin colagen.

Ne ajută pielea să își mențină structura fermă? Ar fi întrebarea logică. Răspunsul a fost surprinzător inclusiv pentru industria cosmetică.

Datorită colagenului, pielea arată fermă.

Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatologie: „Colagenul este o proteină și o cunoaștem foarte bine. O putem recunoaște când fierbem carne și oase, acea gelatină care rezultă e colagenul. În mod paradoxal, colagenul cosmetic nu este un agent de stimulare a colagenului din piele, ci este un agent înalt hidratant”.

Produsele cosmetice care au colagen hidratează pielea, dar nu refac colagenul din interiorul pielii. Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatologie: „Atunci recomandăm produse care conțin retinoizi care, prin abrazare pielii, reduc ridarea și stimulează formarea de celule noi. Alte tratamente, cele cu lumină laser, în special lumină fracționată, care pătrund în interiorul pielii care un mănunchi de ace subțiri și stimulează creștere de celule noi”.

Andreea Groza: Soarele rupe fibrele de colagen din interior. De aceea, cea mai bună protecție anti-rid sunt cremele de protecție solară. Fibrele sunt rupte ușor și de fumul de țigară. Colagenul din piele vrea să consumăm proteine complete, din hrană, adică proteine de origine animală.

Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog: „Dietele, persoanele care mănâncă vegan au o pierdere semnificativă a structurii elastice, chiar și la vegetarieni. Observ această modificarea a elasticității cutanate”.

Odată ce mâncăm proteine complete din carne, ouă și brânzeturi, organismul le transformă în mod corect în cărămizi de construcție cu ajutorul cărora își reconstruiește propriile celule. Structural, proteinele complete din carne, ouă și brânzeturi au trei grupări. Organismul scoate și el la înaintare tot trei grupări. Se potrivesc, dar nu se potrivesc bine cu proteinele din vegetale. Și nu vor fi reconstruite eficient celulele, inclusiv colagenul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult