Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O ”fabrică” de permise auto false funcționa de 4 ani în Mureș. Cu cât se vindea un permis de conducere

Your browser doesn't support HTML5 video.

O rețea de permise false a fost anihilată de polițiștii din Mureș. Un astfel de act costă 1.500 de euro, iar „fabrica” a funcționat timp de patru ani. Capul rețelei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.  

Polițiștii din Mureș au intrat pe fir după mai multe plângeri. Așa au ajuns la un individ de 49 de ani, de lângă Sighișoara, care a fost dus la audieri.

Alexandra Luca, purtător de cuvînt IPJ Mureș: ”Le-ar fi garantat obținerea permisului de conducere, fără parcurgerea pașilor legali și a procedurii de examinare. De asemenea, bărbatul este bănuit că ar fi furnizat unor persoane înscrisuri contrafăcute, reprezentând permise de conducere auto și un certificat (atestat) de pregătire profesională, contra sumei de 1.500 de euro, fiecare”.

Consătenii bărbatului sunt revoltați.

Localnică: ”Total ilegal, periculos în primul rând, pun viața în pericol al altor oameni și nu e normal”.

Citește și
pozitiv droguri
Razie de amploare în Capitală. 16 șoferi au rămas fără permise de conducere, polițiștii au aplicat 57 de sancțiuni

Localnic: ”Nu e deloc bună, este indicat să faci școală și pe Facebook e plin, să iei permis fără să faci școală, doar să-i contactezi, sunt multe anunțuri”.

”De aia se și întâmplă accidente multe”

Localnic: ”De aia se și întâmplă accidente multe, nu cunoaște legislația, se duc o lună în Germania, muncesc și își cumpără permis și în sat umblă fără permis”.

Localnic: ”Numai atunci îi găsesc, când face un accident. Și în oraș, sunt peste tot cei care conduc fără școală, fără nimic, au carnetul în buzunar”.

Localnic: ”Trebuie să facă școală fiecare, fără școală cum să cumperi?”.

Bărbatul fost arestat pentru 30 de zile. Este acuzat de înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale. Polițiștii încercă acum să-i identifice pe cei care au cumpărat permise de conducere contrafăcute.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult