Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, în România. A fost urmat de o replică. FOTO și VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter s-a produs, marți seara, în județul Arad, fiind resimţit în mai multe oraşe din ţară, anunţă Institutul pentru Fizica Pământului.

IGSU a precizat că au fost primite şase apeluri la 112 (4 în judeţul Arad şi câte unul în Sălaj şi Maramureş) privind desprinderea unor elemente de construcţie. Până la 22:30, ISU Arad a primit 18 apeluri privind desprinderea unor coşuri de fum sau elemente de faţadă şi avarierea a două autoturisme.

Imagini publicate de primarul Aradului

 

Primarul Aradului, Călin Bibarț, a fost surprins de cutremurul de 5,3 chiar în timpul unei emisiuni, iar momentul a fost filmat și transmis LIVE pe Faceook

UPDATE Până la acest moment, au fost primite 6 apeluri la 112 (4 în județul Arad, 1 în judetul Sălaj și 1 în județul Maramureș), care semnalau desprinderea unor elemente de construcție de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuință, au transmis autoritățile.

În alte județe unde seismul a fost resimțit, respectiv Timiș, Bihor, Hunedoara și Caraș-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetățenilor.

UPDATE INFP a reevaluat magnitudinea cutremurului, de la 5,2 la 5,3. De asemenea, a revenit și asupra adâncimii: 6 km.

UPDATE O replică de 3,2 pe scara Richter s-a produs în aceeași zonă, la 21:04. Seismul s-a produs la adâncimea de 5,5 km, la 22km E de Arad, 50km NE de Timișoara, 72km SE de Bekescsaba, 94km N de Reșița.

UPDATE INFP a revizuit informaţiile despre cutremurul de marţi seara, precizând că acesta s-a produs în Crişana, judeţul Arad, şi a fost unul semnificativ, cu magnitudinea ML 5.3, la adâncimea de 6.4 km.

Intensitatea seismului a fost VII.

Cutremurul s-a produs la 24 km E de Arad, 50 km NE de Timișoara, 74 km SE de Bekescsaba, 93 km N de Reșița.

UPDATE Pompierii de la ISU Arad au fost solicitaţi să îndepărteze elemente de construcţie de pe clădiri.

ISU Arad a anunţat că sunt două solicitări pentru degajarea unor elemente de construcţie de pe clădiri - strada Mărăşeşti şi Lucian Blaga.

”Până la această oră nu sunt raportate probleme deosebite”, a precizat sursa citată.

-----

În ziua de 06 Iunie 2023, la ora 20:26:52 (ora locală a României), s-a produs în Banat, Arad un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 15km, informează Institutul Național de Cercetare și Fizica Pământului (INFP)

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timisoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Resita, 99km E de Szeged. 

Cutremurul a fost resimțit în Deva, Arad și Timișoara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult