Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine sunt angajații fondului de pensii BRD bănuiți că au furat cinci milioane de euro din conturile companiei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Directoarea societății de administrare a fondurilor de pensii private BRD, contabila firmei și 13 complici sunt bănuiți că au furat aproape 5 milioane de euro, din fondurile companiei.

„Banii celor 440.000 de clienți sunt în siguranță”, transmit însă reprezentanții instituției și Autoritatea de Supraveghere Financiară. Superiorii femeii și-au dat demisia, după un control încheiat luna trecută. Polițiștii Serviciului de Investigații a Criminalității Economice Sector 1 au adus, joi, la audieri 80 de persoane, după ce au organizat zeci de percheziții, în 12 județe.

Alina Andreescu are 40 de ani și a fost numită în 2019 directoarea Societății de Pensii Private Pilonul 2 si 3 al BRD. Ea este acuzată de anchetatori că timp de 3 ani a sustras cu ajutorul contabilei milioane de euro din capitalul societății pe care o controla.

Cum și unde au ajuns banii furați

Politiștii Serviciului pentru Investigarea Criminalității Economice Sector 1 spun că banii au fost mutați prin transfer direct în conturile celor două suspecte sau ale altor complici, dar și în conturile unor firme, sub forma unor plăți pentru achiziții de bunuri ori servicii fictive.

Abia dupa trei ani, timp în care conturile fondului de pensii au fost debitate de peste 700 de ori, reprezentantii instituției au descoperit niste plati suspecte si au cerut un audit. Acesta a aratat lipsa a peste 20 de milioane de lei din conturi.

Citește și
pensie
În 2040, vor fi mai mulți vârstnici decât tineri în România. Tinerii de azi vor avea o pensie de 2.600 lei, la nivelul actual

Dan Apostol, purtător de cuvânt ASF: „Banii din contributiile oamenilor nu au fost afectați, nu au fost atinși pentru că administratorii nu au voie să păstreze la comun banii lor cu banii din contribuții”.

Superiorii femeii, amendați de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, și-au dat demisia, iar BRD anunță că suma lipsa a fost acoperită de acționari. În plus, precizează că: „SAFPP și BRD Groupe Societe Generale sunt două entități juridice diferite și niciun angajat al băncii BRD Groupe Societe Generale nu a fost implicat în această situație”.

Printre complici s-ar afla și iubitul directoarei acuzată de delapidare.

Politiștii au adus la audieri în total 80 de persoane și au facut percheziții la 48 de adrese din 12 județe și București.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult