Mai mulți vârstnici din Bistrița care primeau pensia pe carduri bancare s-au trezit fără bani. Bieții oameni au fost victimele unui grup de indivizi bine organizat. Suspecții profitau de neatenția și vulnerabilitatea bătrânilor și acționau fără scrupule.  

Și în acest moment au loc mai multe percheziții în Bistrița, la locuințele a cinci suspecți în acest caz. Polițiștii au reușit să intre pe fir după ce mai multe victime și-au făcut curaj și le-au povestit rudelor că au rămas fără bani.

Metoda prin care cei bănuiți și-ar fi ales țintele le-ar fi adus în propriile conturi 20 de mii de lei. Prejudiciul ar putea fi mult mai mare pentru că deocamdată nu se cunoaște cu precizie numărul celor înșelați.

Suspecții își alegeau țintele doar după ce îi urmăreau pe cei vârstnici câteva zile, pentru a se asigura că merg singuri la bancomate și la cumpărături. Apoi, sub diverse pretexte se apropiau de ei atunci când scoteau banii de pensie și vedeau ce PIN-uri folosesc.

Alți indivizi apoi continuau să-i urmărească pe bătrâni, până când, într-o clipă de neatenție, le furau cardurile cu tot cu portofele. Pănă acum, cinci persoane sunt bănuite în acest caz.