REȚETE DE PAȘTE | Chec aperitiv pentru masa de Paște
Galerie foto
Cum se prepară checul aperitiv pentru masa de Paște
Ingredientele de care avem nevoie pentru a pregăti această rețetă savuroasă: - sare; - 1 plic praf de copt;
- ardei;
Pentru început, separăm albușurile de gălbenușuri. Tocăm ingredientele în cuburi aproximativ egale, iar ciupercile le călim cu sare într-o tigaie fără ulei sau pe un grătar. Acestea se vor pregăti în suc propriu și le ținem pe foc până se evaporă tot lichidul (ciupercuțele devin moi). Amestecăm gălbenușurile cu șuncă, ardeii, cașcavalul, măslinele și ciupercile răcite. Adaugăm și făina amestecată cu praful de copt, sarea și piperul. Amestecăm bine cu o paletă. Albușurile le vom bate spumă cu un praf de sare. Adaugăm spuma de albușuri puțin cate puțin în compoziția creată anterior. Amestecăm încet până se încorporează tot albușul și până rezultă o compoziție omogenă. Încingem cuptorul la 180-190 grade (mediu). Ungem cu unt o tavă de chec și o tapetăm bine cu făină sau pesmet. Turnăm compoziția până la maxim 3/4 din înălțimea tăvii și o punem la cuptor pentru următoarele 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea și dacă mai trebuie coaptă, o mai lăsăm 5-10 minute până se rumenește. Lăsăm checul aperitiv 10-15 minute să se răcorească, înainte să îl scoatem din tava și îl mai lăsăm 10 minute înainte să îl tăiem.