REȚETE DE PAȘTE | Chec aperitiv pentru masa de Paște
Checul aperitiv, o mâncare delicioasă care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Această rețetă se prepară foarte simplu, iar ingredientele sunt sănătoase și gustoase, și foarte important, la îndemâna oricui.
Cum se prepară checul aperitiv pentru masa de Paște
Ingredientele de care avem nevoie pentru a pregăti această rețetă savuroasă:
- sare;
- 1 plic praf de copt;
- ardei;
- 100g măsline fără sâmburi;
- 200 g ciuperci;
- 200 g șuncă;
- 200 g cașcaval;
- 6 linguri mari de făină;
- 6 ouă;
- piper.
Modul de preparare al checului aperitiv
Pentru început, separăm albușurile de gălbenușuri.
Tocăm ingredientele în cuburi aproximativ egale, iar ciupercile le călim cu sare într-o tigaie fără ulei sau pe un grătar. Acestea se vor pregăti în suc propriu și le ținem pe foc până se evaporă tot lichidul (ciupercuțele devin moi).
Amestecăm gălbenușurile cu șuncă, ardeii, cașcavalul, măslinele și ciupercile răcite. Adaugăm și făina amestecată cu praful de copt, sarea și piperul. Amestecăm bine cu o paletă.
Albușurile le vom bate spumă cu un praf de sare. Adaugăm spuma de albușuri puțin cate puțin în compoziția creată anterior. Amestecăm încet până se încorporează tot albușul și până rezultă o compoziție omogenă.
Încingem cuptorul la 180-190 grade (mediu). Ungem cu unt o tavă de chec și o tapetăm bine cu făină sau pesmet. Turnăm compoziția până la maxim 3/4 din înălțimea tăvii și o punem la cuptor pentru următoarele 40-45 de minute.
Facem testul cu scobitoarea și dacă mai trebuie coaptă, o mai lăsăm 5-10 minute până se rumenește. Lăsăm checul aperitiv 10-15 minute să se răcorească, înainte să îl scoatem din tava și îl mai lăsăm 10 minute înainte să îl tăiem.