Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Produsul ultraprocesat pe care un nutriționist nu l-ar consuma niciodată

Alimentele ultraprocesate sunt o amenințare pentru sănătate, spun specialiștii. Dar dacă un nutriționist ar trebui să numească unul dintre aceste produse pe care nu le-ar consuma niciodată, care ar fi acesta?  

Aproape 60% din aportul caloric al dietei americane obișnuite provine din alimente ultraprocesate, conform unui studiu din 2017 publicat în revista Population Health Metrics – o situație îngrijorătoare pentru experții în sănătate, relatează CNBC, preluat de Spot Media.

"Alimentele ultraprocesate conțin ingrediente care în general nu se găsesc în bucătăria noastră și care deseori au cantități mari de zahăr și sare. Pot conține de asemenea și aditivi, iar de multe ori sunt lipsite de valoare nutrițională. Deci pot avea foarte puține vitamine, minerale și fibre", spune Jinan Banna, nutriționistă și profesor de nutriție la University of Hawaii.

Risc de demență, diabet și boli cardiace

Consumul de alimente ultraprocesate poate duce la un risc mai mare de a dezvolta afecțiuni precum demența, diabet și boli cardiace, potrivit specialiștilor de la Asociația Medicală Americană.

De aceea, Banna își limitează la maximum consumul de alimente ultraprocesate și încurajează pe oricine să facă același lucru. Ea a dezvăluit și care este produsul ultraprocesat pe care îl evită întotdeauna.

Citește și
mezeluri
Autorițățile sanitare din Franța: Există o legătură între carnea procesată și cancerul colorectal

Informațiile complete pot fi aflate de pe Spot Media. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult