(P) Delgaz Grid, compania de distribuție a E.ON România, are în plan să investească 2,2 miliarde de euro până în 2030

Delgaz Grid, compania de distribuție a E.ON România, are în plan să investească 2,2 miliarde de euro până în 2030

De la intrarea pe piață în 2005, compania a investit deja circa 1,6 miliarde de euro în reţelele de distribuţie.  

Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON în România, are în plan atragerea, în următorii ani, a 700 de milioane de euro din fonduri europene, la care se vor adăuga aproximativ 1,5 miliarde de euro din surse proprii, pentru finanțarea unui amplu program de investiții în modernizarea, extinderea, automatizarea și digitalizarea rețelelor de electricitate și gaze naturale.

Pentru acest an compania a bugetat un plan de investiții record, de peste 185 de milioane de euro (920 milioane lei), din surse proprii și din fonduri europene, cu 36% mai mari față de cele de anul trecut. Aceste investiții sunt cele mai mari din ultimii 18 ani, de la intrarea pe piața din România, ridicând la circa 1,6 miliarde de euro valoarea totală a investițiilor în rețele.
Totodată, compania și-a menținut angajamentele și a derulat investiții din surse proprii în valoare de circa 265 milioane de euro (aprox. 1,3 miliarde de lei) în anii 2021-2022, cu prețul unor eforturi semnificative.

Rețelele de distribuție, atât cele de gaze naturale, cât și cele de energie electrică, au nevoie de investiții de ordinul miliardelor de euro până în 2030, pentru a-și aduce performanța și adecvarea la standardele Green Deal și Fit for 55.
Sursele regenerabile de energie sunt esențiale. Ele reprezintă cea mai ieftină și mai curată formă de energie disponibilă. Dar utilizarea lor depinde de o rețea capabilă să preia energia produsă și să asigure parametrii de calitate ceruți de industrie și clienții casnici.

Pentru că toate aceste noi surse de energie regenerabilă trebuie conectate la rețele, este nevoie de întărirea acestora, având în vedere creșterea exponențială a numărului celor interesați să devină prosumatori sau să dezvolte capacități de generare. De exemplu, de la doar 67 de prosumatori conectați la rețeaua Delgaz Grid la sfârșitul anului 2020, am ajuns la 5.500 în doar doi ani. Iar estimările arată că, până la sfârșitul acestui an, vom avea racordați cel puțin 10.000 de prosumatori. Dar fără investiții în rețeaua electrică, consumatorii nu vor avea energie ieftină și de calitate!

Citește și
Ultimele cuvinte ale unor români dispăruți în inundațiile din Spania: „Sunaţi la 112, nu scăpăm din asta”

De asemenea, prioritățile de investiții se îndreaptă și spre înlocuirea rețelelor vechi, din anii ‘70, dar și a infrastructurii din anii ‘90 care a fost construită, din păcate, nu întotdeauna la cea mai bună calitate. În același timp, Delgaz Grid va trebui să investească și mai mult în soluții de securitate cibernetică, în tehnologie, în IT, în proiecte bazate pe hidrogen, precum și în extinderi de rețele și conectarea de noi consumatori.

Prin urmare, este foarte important de înțeles că rețelele de distribuție sunt coloana vertebrală pentru toate aceste dezvoltări și evoluții. Iar tarifele de distribuție sunt un element cheie pentru stimularea investițiilor care, pe lângă beneficiile directe aduse consumatorilor, au un efect de multiplicare în economia țării.

În acest context este vitală revenirea la normal și aplicarea corectă și la timp a legislației în vigoare care stabilește tarifele pentru activitatea de distribuție de gaze naturale și electricitate.

Despre Delgaz Grid
Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 25.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit 2,1 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 3 miliarde de euro.

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Imagini horror: drogat și băut, fotbalistul de națională a pierdut controlul BMW-ului și a ucis o fetiță de nouă ani
VIDEO Imagini horror: drogat și băut, fotbalistul de națională a pierdut controlul BMW-ului și a ucis o fetiță de nouă ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) ME TIME într-un 1SHOT! Dacă vrei să mergi mai departe, începi cu o pauză!
(P) ME TIME într-un 1SHOT! Dacă vrei să mergi mai departe, începi cu o pauză!

Trăim într-o lume agitată, care ne ține mereu în mișcare.

(P) Profi, cel mai mare angajator privat de la noi, recunoscut ca Top Employer în România. Iată ce îl diferențiază
(P) Profi, cel mai mare angajator privat de la noi, recunoscut ca Top Employer în România. Iată ce îl diferențiază

Profi este cel mai mare angajator privat de la noi, cu peste 28.000 de angajați în aproximativ 1.750 de magazine proprii și Partener prezente în aproape 870 de localități urbane și rurale.

(P) Campania #cuMamaLaMamo: Cum poți dona mamei tale mamografia de pe abonament
(P) Campania #cuMamaLaMamo: Cum poți dona mamei tale mamografia de pe abonament

Pe întreaga durată a lunii octombrie, abonatele (dar și abonații) Regina Maria pot dona mamelor lor mamografia inclusă integral din abonament.

Recomandări
Un cuplu de români și fiica lor, morți în inundațiile din Valencia. În casă, masa era pregătită pentru cină
Un cuplu de români și fiica lor, morți în inundațiile din Valencia. În casă, masa era pregătită pentru cină

Un cuplu de români și fiica lor au murit în urma inundațiilor din Spania, după ce au coborât în garaj să își scoată mașina și au fost luați de un șuvoi de apă de 2 metri înălțime.

Un român vrea să dea lovitura în afaceri, după ce a spălat vase în Italia. „Bijuteria
Un român vrea să dea lovitura în afaceri, după ce a spălat vase în Italia. „Bijuteria" ridicată pe terenul casei părintești

După ce a muncit mai bine de 20 de ani în Italia, un bărbat din Jurilovca a revenit acasă și a construit pe terenul casei părintești o pensiune și un restaurant.

8.000 de soldaţi nord-coreeni se află în Kursk. Când ar putea intra în luptă. „Putin verifică reacţia Occidentului”
8.000 de soldaţi nord-coreeni se află în Kursk. Când ar putea intra în luptă. „Putin verifică reacţia Occidentului”

SUA au primit informaţii care arată că „în acest moment” există 8.000 de trupe nord-coreene în regiunea Kursk din Rusia, a declarat joi ambasadorul adjunct al SUA la Naţiunile Unite, Robert Wood, în cadrul Consiliului de Securitate.