(P) 5 criterii de care să ții cont atunci când alegi un uscător de rufe
Indiferent de cât de des speli haine și de ce model de mașină de spălat utilizezi, un uscător de rufe nu trebuie să lipsească din casa ta.
Poți opta pentru un aparat clasic, extensibil sau, din contră, pentru unul electric, care să îți ușureze treaba și să te scutească de întregul proces de întindere a hainelor. Dacă în cazul obiectelor clasice nu trebuie să investești foarte mult atunci când vine vorba de achiziționarea lor, lucrurile se pot complica atunci când vrei să îți cumperi un dispozitiv electric.
Uite cinci criterii cărora să le acorzi atenție atunci când îți cumperi un uscător de rufe electric:
1. Dimensiunea
Înainte să faci o achiziție, trebuie să te asiguri că ai suficient spațiu în care să amplasezi acest aparat. De ce? Ca să eviți corovoada regândirii întregului spațiu sau problemele precum returnarea produsului. Imaginează-ți doar ce ar însemna să îți găsești dispozitivul perfect de uscare a rufelorși să trebuiască să îl înlocuiești. Ai fi forțat să treci din nou prin procesul de a căuta unul care să corespundă nevoilor tale.
Din fericire, astăzi, majoritatea unor astfel de dispozitive au dimensiuni care se potrivesc perfect și în spații mai mici, maximizându-le astfel funcționalitatea. Cu toate că un uscător de rufe cu dimensiuni mici nu poate usca aceeași cantitate de rufe ca cele pe care le scoți de la spălat, poate reprezenta încă o opțiune foarte bună.
Dacă spațiul este unul dintre elementele care te preocupă cel mai mult, atunci te poți gândi și la varianta unei mașini de spălat, care are și uscător încorporat.
2. Volumul hainelor pe care le poate usca
La fel ca în cazul mașinilor de spălat, și aici trebuie să te asiguri că îți achiziționezi un dispozitiv care să suporte cantitatea de rufe pe care vrei să o usuci dintr-o singură spălare. Cu alte cuvinte, noua ta achiziție trebuie să aibă o capacitate similară cu ce a mașinii de spălat rufe. Trebuie să știi, însă, că, de obciei, un aparat cu funcție de uscare prezintă o capacitate de încărcare mai mică.
3. Clasa energetică
Pentru orice dispozitiv tehnologic, clasa energetică este un criteriu foarte important, pentru că îți oferă detalii despre consumul energetic al produsului pe care vrei să îl cumperi.
Probabil că ești familiarizat deja cu aceste etichete, însă, pentru orice eventualitate, ține minte că în anul 2021, Uniunea Europeană a decis să modifice clasificarea elementelor. Dacă până atunci, cele mai bune dispozitive se încadrau în clasele A+++, A++ sau A+, acum vei găsi o nouă clasificare, aparatele superioare încadrându-se în clasele A sau B, iar cele cu un consum energetic mai mare în clasele F și G.
Mai mult, majoritatea noilor dispozitive sunt concepute în așa fel încât, chiar dacă dispun de funcții cât mai noi, personalizate nevoilor tale, să consume minimul de energie electrică posibil.
4. Funcții suplimentare
Aceste aparate s-au dezvoltat enorm în ultima perioadă, ca orice alt dispozitiv tehnologic care are deja o istorie bogată. Uscătoarele de rufe moderne nu doar că îți propun programe speciale pentru fiecare tip de țesătură pe care o deții, dar vin cu tehnologii din ce în ce mai inteligente.
Spre exemplu, unele dintre ele pot fi controlate printr-o aplicație chiar de pe smartphone-ul tău. Asta înseamnă că dacă nu ai timp decât să arunci rapid hainele din mașina de spălat în acest dispozitiv, poți să-i setezi programul special din aplicație, în drum spre muncă sau spre supermarket. Iar atunci când te întorci acasă, vei avea rufe reîmprospătate și gata de purtat.
Iar dacă alegi un model care să-ți scoată hainele gata, fără să mai fie nevoie să le calci, înseamnă că le poți pune direct în șifonier și astfel economisești suficient timp, pe care poți să-l petreci relaxându-te.
Mai mult, nu trebuie să-ți faci griji dacă pornești aparatul atunci când nu ești acasă, pentru că acesta deține funcții de siguranță, iar în eventualitatea unei probleme cu electricitatea, acesta te va atenționa și se va opri.
5. Brandul
Nu poți da greș cu un produs care aparține unui brand cunoscut. Tocmai de aceea, încearcă să găsești acele dispozitive care sunt deja pe piață de mult timp. Dacă este vorba de un brand consacrat, cu siguranță vei reuși să alegi un aparat de calitate.
Mai mult, caută ce au spus și alți utilizatori despre produsul pe care vrei să-l cumperi, dar nu uita că nu trebuie să îi crezi pe cuvânt. Chiar dacă părerile lor sunt bazate pe propria experiență cu produsul, de cele mai multe ori, aceștia nu reușesc să fie obiectivi. Dacă totuși dai peste suficiente mesaje similare, pune-ți un semn de întrebare și fă un duș rece, ca să poți lua o decizie rațională, cu care să te împaci bine ulterior.
Aplică cele cinci criterii de mai sus și găsește-ți acel uscător de rufe care să-ți ușureze munca în casă. Principalul combatant al hainelor umede poate să fie chiar la tine în casă.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.