O dantura fara pete: secretul zambetului perfect. Care sunt cei mai nocivi factori pentru dintii tai
Zambetul poate fi unul dintre cele mai mari atuuri ale tale, asta daca stii cum sa-l pastrezi sanatos si stralucitor.
Iar petele dentare pot fi una dintre cele mai mari probleme de ordin estetic ale unui zambet frumos. Periajul corect, vizitele la dentist si evitarea unor alimente sau bauturi nocive pot fi suficiente pentru prevenirea petelor, dar constanta este cuvantul-cheie in acest caz.
Iata care sunt principalii factori care pot afecta sanatatea zambetului tau:
Bauturile acidulate
Stim din copilarie ca dulciurile stica dintii. De fapt, zaharul din bauturile carbogazoase pot fi periculoase pentru sanatatea danturii. Asta se intampla deoarece ele se comporta ca un aliment pentru bacteriile producatoare de acid care se strecoara printre fisurile microscopice ale dintilor, favorizand astfel aparitia cariilor.
"Cercetarile stiintifice au descoperit ca nivelul pH-ului in multe bauturi sportive ar putea duce la eroziunea dintelui din cauza concentratiei lor ridicate de componente acide, care indeparteaza smaltul dintilor." afirma David F. Halpern, presedintele Academiei de Stomatologie Generala.
Un truc pentru a minimiza impactul bauturilor acidulate asupra danturii este sa beti cu paiul. Astfel, lichidul nu afecteaza toata suprafata dintilor.
Tutunul
Fumatul, pe langa numeroasele boli pe care le poate cauza, afecteaza in mod direct dantura. Tutunul ingalbeneste dintii si afecteaza chiar si gingiile. Gudronul din tigari creeaza o pelicula lipicioasa pe smaltul dintilor, care favorizeaza adapostirea bacteriilor si creeaza toxine ce irita gingiile.
Vinul
Vinul, consumat cu moderatie, are efecte benefice asupra organismului, insa baut regulat, el poate afecta smaltul. Aciditatea erodeaza incet, dar sigur suprafata dintilor. De aceea, se recomanda ca vinul sa fie baut cu inghitituri mici, iar la final, daca nu va puteti peria dintii, puteti clati gura cu apa pentru a preveni orice efecte neplacute.
Albirea dintilor
Tehnicile de albire a dintilor s-au perfectionat in ultimii ani, dar chiar si asa, albirea creste sensibilitatea dentara si poate duce chiar la eroziune atunci cand este realizata prea des. De asemenea, aveti mare atentie la tratamentele de albire efectuate acasa. Gelurile pot contine ingrediente abrazive care pot dauna pe termen lung si pot cauza inflamarea gingiilor. Cereti sfatul dentistului inainte de a le folosi.
Intra aici pentru mai multe informatii despre cum poti avea grija de sanatatea dintilor tai.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.