Efectele spectaculoase ale laserului dentar in tratamentul bolii parodontale

Ultima actualizare: 16-12-2014 00:09
dinti
ACASA TV

Nu doare, nu are un sunet deranjant, nu va atinge dintii. Este vorba despre laserul dentar. Studiile spun ca are efecte spectaculoase in tratamentul bolii parodontale.

Va sangereaza gingiile? In cele mai multe cazuri reprezinta primul simptom al bolii parodontale. Aceasta presupune de fapt un proces infectios.

Laserul dentar este cea mai eficienta metoda de decontaminare. Ajuta in acealasi timp la regenerarea tesutului osos.

1 din 5 pacienti vor dezvolta pe parcursul vietii boala parodontala, popular, parodontoza. Afectiunea are o are o componenta genetica importanta. Din acest motiv, o ruda diagnosticata trebuie sa va trimita din vreme la stomatolog. In primu rand, pentru detatraje la fiecare 6 luni. Simpla igienizare profesionala inseamna eliminarea bacteriilor care actioneaza sub gingie.

Daca boala s-a declansat, pe langa igiena, studiile va indica un alt ajutor. Laserul dentar este un intrument vita.

 

Laserul inlatura cauza resorbtiei osoase. Boala parodontala nu se vindeca, dar evolutia acesteia este mult incetinita cu terapia prin lumina.

Acelasi instrument este alternativa la freza dentara, folsita in tratamentul cariilor. 

Fisurile in smalt pot aparea de la freza dentara. Reprezinta punctul de plecare al cariilor secundare. In privinta cariilor, daca acestea sunt profunde, ele afecteaza si canalele situate in interiorul dintilor. Si aici e util laserul.

 

In timpul tratamentului nu exista contact direct cu dintele sau cu gingia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO