Deficitul de vitamina D poate agrava problemele dentare. Cum sa va mentineti dintii sanatosi in sezonul rece


Ultimul update: Duminica 11 Ianuarie 2015 07:04
Data publicarii: Sambata 06 Decembrie 2014 09:29
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Deficitul de vitamina D este legat de un nivel crescut al colesterolului rau, constata medicii.

In acest conditii, lucrarile dentare nu sunt recomandate inainte de echilibrarea metabolica.

Zile lungi de iarna cu alimentatie haotica. Este cea mai simpla modalitate de a ajunge la deficit de vitamina D. Vorbim despre o vitamina uleioasa, pe care o putem sintetiza in piele, dar doar prin expunere la razele soarelui. Deficienta determina organimul uman sa caute resuse de calciu. Le gaseste chiar in interiorul dintilor. Spre exemplu, aceasta conditie e legata de agravarea bolii parondontale incipiente.

Doctor Chemal Olgun, medic dentist: "Deficienta de vitamina D are legatura cu boala parodontala prin resorbtia osoasa din jurul dintilor nostri. Asadar, nu determina boala parodontala, dar agraveaza stadiile incipiente."

Pe de alta parte, la nivelul intregului organism se mai consta o problema majora, in cazul in care va lipseste cantitatea de D3.

Doctor Taner Chemal, specialist implantologie: "Exista o legatura stransa intre deficitul de vitamina D si un nivel ridicat de colesterol la nivelul oaselor maxiala se produc resorbtii osoase".

Se constata, in special, in cazul tinerilor. Cereti sfatul unei medic specialist care sa va re-echilibreze aceste metabolisme. Aveti nevoie, in special daca va tratati de boala parodontala sau va ganditi la un implant dentar.

Doctor Taner Chemal, specialist implantologie: "Realizam tratamentul prin implant dentar numai dupa ca pacientul e echibrat, astfel incat sa nu il expuna unor riscuri inutile. Atunci cand ne dorim un implant trebuie sa avem atat o cantitate, cat si o calitate osoasa buna, deoarece osul reprezinta fundatia implantului dentar."

Vizita la medicul dentist implica, din partea pacientului, si analizele uzuale de sange.

Ce ar trebui sa contina painea si cat de mult ne-am indepartat de la reteta originala. Riscurile pentru sanatate
Cinci lucruri pe care nu ar trebui sa le spuneti niciodata copiilor. Efectele negative ii pot marca pe viata
Alimentele care mentin starea de sanatate a organismului. Cu ce contribuie mancarea naturala integrala