Deficitul de vitamina D poate agrava problemele dentare. Cum sa va mentineti dintii sanatosi in sezonul rece
Deficitul de vitamina D este legat de un nivel crescut al colesterolului rau, constata medicii.
In acest conditii, lucrarile dentare nu sunt recomandate inainte de echilibrarea metabolica.
Zile lungi de iarna cu alimentatie haotica. Este cea mai simpla modalitate de a ajunge la deficit de vitamina D. Vorbim despre o vitamina uleioasa, pe care o putem sintetiza in piele, dar doar prin expunere la razele soarelui. Deficienta determina organimul uman sa caute resuse de calciu. Le gaseste chiar in interiorul dintilor. Spre exemplu, aceasta conditie e legata de agravarea bolii parondontale incipiente.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Doctor Chemal Olgun, medic dentist: "Deficienta de vitamina D are legatura cu boala parodontala prin resorbtia osoasa din jurul dintilor nostri. Asadar, nu determina boala parodontala, dar agraveaza stadiile incipiente."
Pe de alta parte, la nivelul intregului organism se mai consta o problema majora, in cazul in care va lipseste cantitatea de D3.
Doctor Taner Chemal, specialist implantologie: "Exista o legatura stransa intre deficitul de vitamina D si un nivel ridicat de colesterol la nivelul oaselor maxiala se produc resorbtii osoase".
Se constata, in special, in cazul tinerilor. Cereti sfatul unei medic specialist care sa va re-echilibreze aceste metabolisme. Aveti nevoie, in special daca va tratati de boala parodontala sau va ganditi la un implant dentar.
Doctor Taner Chemal, specialist implantologie: "Realizam tratamentul prin implant dentar numai dupa ca pacientul e echibrat, astfel incat sa nu il expuna unor riscuri inutile. Atunci cand ne dorim un implant trebuie sa avem atat o cantitate, cat si o calitate osoasa buna, deoarece osul reprezinta fundatia implantului dentar."
Vizita la medicul dentist implica, din partea pacientului, si analizele uzuale de sange.
Sursa: Pro TV
Etichete: Vitamina D, csid, dantura, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
06-12-2014 09:29