Trafic aerian reluat pe majoritatea aeroporturilor europene

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Traficul aerian de pe principalele aeroporturi din Europa se desfasoara normal. Mai sunt, insa, restrictii de zbor pe Aeroportul Heathrow si curse anulate pe Orly. In Romania, in acest moment sunt anulate opt curse pe Otopeni.

 

Romania

Potrivit site-ului oficial al Aeroportului Henri Coanda, au fost anulate urmatoarele curse:

Sosiri:

Citește și
zapada
Europa, paralizata de zapada! Sute de curse aeriene au fost anulate
VIDEO. „Am și eu interlopii mei aici!” Cum i s-a dus vestea olteanului Claudiu Pasăre că „visează miliarde”

DLH2TE care trebuia sa vina de la Frankfurt

EZY 7837 care trebuia sa vina de la Madrid.

BAW 886 care era progamat sa soseasca de la Londra.

IBE 3802 ce urma sa vina de la Madrid.

ROT 294 dinspre Sofia

Plecari:

ROT 293, cu destinatia Sofia

EZY 7838 care trebuia sa decoleze spre Madrid.

IBE 3801, tot cu destinatia Madrid.

In ceea ce priveste traficul aerian de pe Aeroportul Baneasa, acesta se desfasoara conform orarului.

Germania

Reprezentantii Aeroportului Frankfurt, cel mai mare din Germania, anunta, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, ca si miercuri sunt posibile intarzieri ale zborurilor pe diferite rute si chiar anulare anumitor curse, din cauza vizibilitatii reduse.

Pe de alta parte, oficialii companiei aeriene Lufthansa au anuntat ca, datorita imbunatatirii conditiilor meteo in Frankfurt, se asteapta ca operatiunile aeriene sa revina la normal joi, 23 decembrie. Ei mai precizeaza ca vor face exceptie numai acele destinatii care au in continuare restrictii de zbor. De asemenea, majoritatea zborurilor interne se vor desfasura conform orarului.

Vezi situatia actualizata a curselor aeriene de pe aeroportul din Frankfurt.

Belgia

Traficul aerian, reluat inca de luni seara, se desfasoara conform orarului de zbor, pe aeroportul din Bruxelles, unde 1.400 de persoane au fost blocate doua nopti, sambata si duminica. Chiar daca mai sunt unele intarzieri, acestea sunt minore.

Vezi aici, situatia actualizata a curselor aeriene de pe Aeroportul din Bruxelles.

Marea Britanie

Potrivit site-ului oficial, pe Aeroportul Heathrow, miercuri, exista in continuare restrictii de zbor, aigurandu-se doar doua treimi dintre curse, dar ambele piste sunt deschise.

Armata ar putea fi ultima solutie pentru a curata pistele aeroportului Heathrow si a permite reluarea traficului. Ideea fost avansata marti de premierul David Cameron, dupa 6 zile de blocaj.

Exasperata, presa britanica denunta "o umilinta" nationala si pune totul pe seama unei organizari precare.

Cozi interminabile, pasageri frustrati si istoviti si o aglomeratie insuportabila. Heathrow, cel mai aglomerat aeroport al Europei, a ramas cvasi-paralizat. Marti au decolat doar o treime din zborurile programate. Oficialii au descris situatia drept una "haotica".

Multi pur si simplu nu pricep cum de britanicii sunt total depasiti de situatie.

"Pe aeroportul din Stockholm, responsabilii spun ca pot curata o pista in 10 minute, in orice conditii. Eu zbor des intre Stockholm si Bruxelles si niciodata n-am avut asemenea probleme", a declarat un pasager

Reprezentantii aeroportului recomanda pasagerilor sa verifice in permanenta lista curselor aeriene valabile. In cazul in care cineva constata ca zborul nu este pe lista, atunci mai mult ca sigur a fost anulat.

Vezi aici situatia actualizata a zborurilor de pe aeroportul Heathrow.

Pe de alta parte, Aeroportul Gatwick, de langa Londra, care a fost complet inchis luni seara, a fost redeschis marti, la ora 6.00 (8.00, ora Romaniei), iar miercuri, traficul aerian se desfasoara normal. De asemenea si Aeroportul Luton si Stansted sunt operabile.

Inchiderea Aeroportului Heathrow, sambata, a avut repercusiuni si asupra altor aeroporturi de pe continent, cu aproximativ 5.200 de calatori redirectionati in Franta. Jumatate dintre ei si-au petrecut noaptea pe Aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, principalul aeroport francez, Aeroportul Beauvais (nord), sau in scoli din apropiere.

Franta

Pe aeroportul Orly, miercuri sunt anulate sapte curse spre si dinspre Marsilia, Atena, Londra (2), Nisa, Perpignan si Toulouse.

Vezi aici, situatia de miercuri a curselor aeriene de pe aeroportul Orly.

Ninsorile abundente au provocat luni anularea a 30% din zboruri pe aeroporturile Orly şi Roissy, interzicerea circulatiei pentru camioane si importante intarzieri in transportul urban si feroviar, relateaza AFP.

La Roissy (nordul capitalei), unde 3.000 de persoane au fost nevoite sa doarma in aerogari dupa anularea a 40% din zboruri duminica seara, pistele au fost deschise luni dimineata si "100 la suta operationale", a declarat o alta sursa aeroportuara. Totusi, directia aviatiei civile "recomanda pasagerilor sa-si contacteze companiile aeriene".

Pentru a nu accentua blocajul din cauza numarului mare de solicitari, autoritatile franceze au cerut altor aeroporturi sa nu mai devieze avioane catre Roissy.

Irlanda

Angajatii aeroportului din Dublin au curatat zapada de pe pista si din imprejurimile aeroportului, astfel incat, potrivit site-ului oficial, traficul aerian se desfasoara normal miercuri.

Marti, toate zborurile cu plecare si sosire pe aeroportul international Dublin au fost suspendate din cauza ninsorilor din capitala irlandeza.

Ninsorile neobisnuite din Europa au generat haos de la sfarsitul saptamanii trecute in transporturile de pe continent.

Vezi cum va fi vremea in Europa:

In Europa, precipitatiile vin mai ales sub forma de ploaie in sud si sud-est, mixte in vest si in centru si mai ales ninsori in rest.

In ceea ce priveste masele de aer, are loc o intensificare a transportului de aer rece spre vestul si sud-vestul Europei.

In schimb, in centru, sud si sud-est va continua sa patrunda aerul cald, venit din nordul Africii.

Articol recomandat de sport.ro
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Citește și...
Vezi ce curse aeriene au fost anulate in mai multe orase din Europa
Vezi ce curse aeriene au fost anulate in mai multe orase din Europa

UPDATE: Mii de calatori, care asteapta zadarnic ca avionul lor sa decoleze, se pregatesc pentru inca o noapte chinuita pe diferite aeroporturi ale Europei. Vezi in text care este situatia zborurilor!

Europa, paralizata de zapada! Sute de curse aeriene au fost anulate
Europa, paralizata de zapada! Sute de curse aeriene au fost anulate

Planurile de vacanta a milioane de europeni sunt date peste cap de zapada si de ger. Meteorologii din Marea Britanie sunt aproape siguri ca va fi cel mai friguros decembrie din 1910, anul de cand in Regat se tine evidenta masuratorilor.

Zeci de curse aeriene au fost anulate din cauza vremii in Europa
Zeci de curse aeriene au fost anulate din cauza vremii in Europa

Zeci de curse cu plecari din Anglia, Germania, Olanda, Franta ori Italia au fost anulate sambata. Din cauza valului de frig si ninsori s-a renuntat si la multe curse din si spre Romania.

Recomandări
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă, unul dintre iniţiatorii legii care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit, a explicat care au fost motivele pentru care a promovat această lege controversată.

 

Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet
Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet

Poliţiştii din județul Olt s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, după ce au fost postate online imagini cu persoane care împărțeau pachete unor locuitori.

 

Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon
Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon

Forţele ruseşti au lansat vineri dimineaţa devreme un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkov din nord-estul ţării, avansând un kilometru în apropierea oraşului de frontieră Vovceansk, într-un efort de a crea o zonă-tampon.