Brunch alaturi de prieteni. Modul ideal de a va incepe week-end-ul in oras

Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 02:53
Data publicarii: Sambata 25 Februarie 2012 07:44
Categorie: Social

Intr-o lume agitata, cateva ore de liniste sunt binevenite la sfarsit de saptamana. Si, daca exista si mancare buna si prietenii alaturi, parca ne indreptam spre ziua perfecta... petrecuta la brunch. Reportaj realizat in colaborare cu revista The One.

Un week-end reusit pentru Ioana si prietenele ei incepe la o cafea buna, un mic dejun cu oua benedict sau florentine si un desert care i-ar inmuia si pe cei obsedati de silueta.

Pe scurt, brunch in stil american. Nu sunt singurele care spun prezent la masa la o ora la care multi dintre noi abia fac ochi.

"Inspiratia meniului de brunch am gasit-o la New York, acolo majoritatea restaurantelor ofera un meniu special de week-end si am vrut sa aducem o bucatica de acolo si aici, in Bucuresti. A prins foarte bine acest concept si deja de la 10 dimineata lumea vine, mananca oua, bea cocktailuri cu sampanie", spune Dana Nita, prorietara unei cafenele.

O portie de oua benedict costa 12 lei, un mic dejun englezesc 13 lei, iar desertul vedeta, painea prajita cu fructe de padure, 11 lei.

Mancarea junk-food nu ingrasa. Studiul care contrazice legea romaneasca a chioscurilor din scoli

Intr-un alt colt de Bucuresti, ideea de brunch e privita la scara larga. Este vorba despre brunch-ul in stil britanic, servit in restaurantul unui hotel.

Pentru 180 de lei de persoana, puteti sa va infruptati din omlete, fructe proaspete, branza de soi nobil, foie gras sau creveti dintre cei mai gustosi. Pe scurt, un regal gastronomic.

Dulciurile sunt si ele la discretie, la fel si bauturile. Iar daca tot nu va convine nimic, atunci bucatarul sef va poate gati ceva la comanda.

Pentru cei mici exista si un loc de joaca special amenajat, ca sa nu ii lasati singuri duminica.

 

<b>Ardealul te cucereste cu bucate alese. Vezi aici ce preparate traditionale prefera turistii</b>

Ardealul te cucereste cu bucate alese. Vezi aici ce preparate traditionale prefera turistii

mancare, resturi, fotografi, ong, hrana

Resturile de mâncare, ridicate la rang de artă de câțiva fotografi talentați. Banii strânși îi donează

Mădălina Ghenea, donație pentru copiii afectați de boli incurabile, din centrul Hospice

Proprietarii de stâni, disperați că nu găsesc ciobani: ”Acum vor și Facebook la oi”

Copiii sub 16 ani nu vor mai putea avea cont pe Facebook fără acordul părinților, din 2018

Risc mare de sărăcie. O mamă își alăptează copilul de 3 ani pentru că nu are mâncare

Scandal în Gorj intre câţiva sateni şi o firmă care face prospecţiuni. Care sunt nemulţumirile

furculita masina

A găsit o furculiță înfiptă sub mașină și acum se teme de dușmani. Povestea primăriței

Studenții din Cluj, mobilizați pentru a dona sânge. „E o cauză nobilă”

Satul din Alba unde jumătate dintre locuitori şi-au făcut solarii. Cât câştigă lunar

Moment de reculegere pentru victimele accidentelor rutiere, în Bistrița

1 din 5 studenți are probleme emoționale: teamă, anxietate și depresie

O familie, care a rămas fără locuință în prag de iarnă, are nevoie de ajutor