"Avem nevoie de un Minister al Educatiei, nu al Virginitatii Nationale". Scandal intre ONG-uri pe tema unei noi ore in scoli

×
Codul embed a fost copiat

Intentia Ministerului Educatiei de a introduce din toamna ore de educatie sexuala a starnit un veritabil razboi intre fundatii si asociatii. Toate sustin evident ca vegheaza la viitorul generatiei tinere.

In timp ce unii vor ca elevii sa fie informati despre reproducerea umana, avort si boli cu transmitere sexuala inca din scoala primara, ceilalti considera ca cei mici ar trebui invatati sa caute iubirea spirituala si nu pe cea trupeasca. Si, mai ales, sa practice abstinenta.

Doua scrisori deschise, din tabere diferite, au plecat, la cateva zile distanta spre oficialii din invatamant. Discutiile despre un viitor curs obligatoriu privind sanatatea reproducerii a starnit, se pare, iritare de toate partile. Pe de o parte sunt cei care spun ca elevii isi incep viata intima tot mai devreme. Ca atare ar trebui educati in acest sens, spre binele lor. Si ca ar fi o imensa greseala ca proiectul sa fie abandonat, sub presiunea unor voci pudibonde.

''Avem nevoie de un minister al educatiei nationale, nu de un minister al virginitatii nationale. Aceasta politica este falimentara. Nu duce la reducerea incidentei sarcinilor la adolescente”, spune Toma Patrascu, asociatia secular umanista.

La polul opus, Asociatia Familiilor din Romania sustine ca scolarii si adolescenii sunt oricum bombardati in afara salilor de curs cu imagini si filme cu tenta sexuala. Asa ca o asemenea lectie n-ar face decat sa le stimuleze curiozitatea si sa ii impinga spre capcanele internetului.

Citește și
ora de sport
Mai multe ore de educatie fizica, in programa scolara. Reactia profesorilor: "Aruncam mingea la tramvai, nu sunt sali"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"Introducerea educatiei sexuale in scoli este nepropice la ora actuala si nu cred ca ar fi proprice vreodata. Ei vor ajunge acasa, vor intra pe net, 3 clickuri, pornografie. Asta e un mare pericol pentru ei. Ma refer aici la BTS si sarcini nedorite", crede David Tut, asociatia familiilor din Romania.

Presedintele ONG-ului aminteste chiar de un val de interes fata de cazul fostului atlet american Bruce Jenner, care s-a transformat recent din barbat in femeie. Asadar, spune el, cel mai bine ar fi ca scoala sa ii indeparteze pe copiii de orice intentie privind inceperea vietii intime.

"Abstinenta este cea mai buna metoda pentru a evita sarcinile nedorite si bolile cu transmitere sexuala."

In aceeasi tabara e si fundatia Studenti pentru Viata. Iata ce argumente are:

„Tinerii romani, ca si cei de pe alte meridiane, isi doresc cel mai mult o relatie stabila si de lunga durata cu persoana iubita, implinita prin intemeierea unei familii. Ei cauta in primul rand iubirea, nu neaparat experientele sexuale."

Deja peste 80 de fundatii si asociatii au luat o pozitie radicala, pro sau contra intentiei de a introduce in scoala cursuri cu notiuni despre sanatatea reproducerii. Cel mai probabil efect este ca decizia va fi amanata, pana in punctul in care va deveni imposibila aplicarea din toamna. Urmeaza oricum trei luni in care copiii au vacanta si adultii au destul timp sa faca plangeri, petitii si reclamatii... desigur, spre a le proteja interesele.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Victor Ponta anunta ca Legea Educatiei nu se va modifica pana cand nu va exista un consens:
Victor Ponta anunta ca Legea Educatiei nu se va modifica pana cand nu va exista un consens: "Am vazut ca a inceput agitatia"

Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri in sedinta de guvern ca nu este de acord cu modificarea Legii educatiei pana cand nu exista un consens cu privire la aceasta tema.

Mai multe ore de educatie fizica, in programa scolara. Reactia profesorilor:
Mai multe ore de educatie fizica, in programa scolara. Reactia profesorilor: "Aruncam mingea la tramvai, nu sunt sali"

''Nu exista minte sanatoasa intr-un corp nesanatos!'' Este o adaptare a dictonului dupa care un deputat a scris o lege prin care propune cresterea numarului de ore de educatie fizica in scoli si gradinite.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.