Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

O decizie uluitoare. Ce spun medicii despre persoanele care au doi parteneri sexuali intr-un an

relatii

Persoanele cu doi sau mai multi parteneri sexuali intr-un an ar putea fi considerate prea imorale pentru a dona organe, conform unui nou ghid de sanatate intocmit in Statele Unite.

Donatorii vii si morti care nu au fost monogami cu 12 luni inainte de transplant ar putea fi considerati cu risc de transmitere a unor boli care se contacteaza sexual, cum ar fi SIDA, hepatitele de tip B sau C, chiar daca analizele lor sunt perfecte si nu au avut niciodata probleme de sanatate.

Aceasta este propunerea facuta de Centrul de Prevenire si Control al Bolilor, ai caror reprezentanti au spus ca vor sa faca transplantul de organe mai sigur si sa evite transmiterea accidentala a bolilor si infectiilor grave.

Propunerea, care ar putea deveni decizie cu putere de lege, a starnit vii controverse, pentru ca ar putea elimina foarte multi donatori si, astfel, multe persoane nu ar mai avea nicio sansa la viata.

Dr. Harry Dorn-Arias, expert in transplanturi, de la Universitatea din Virginia, a spus ca aproape niciun donator nu s-ar inscrie in ceririlor din noul ghid de sanatate.

De asemenea, copiii ai caror parinti se afla in situatia de a primi un organ de la ei ar putea fi pusi intr-o situatie foarte delicata in familie, daca s-ar afla ca acestia nu pot fi donatori de organe din acest motiv.

 

 

Sursa: Daily Mail, Data publicarii: 6 Decembrie 2011
Citeste mai multe despre: transplant, donatori de organe, SIDA,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed