Liderii europeni cer Atenei si mai multe masuri de austeritate. Grecii: Planul Eurogrupului e "foarte prost", e un "santaj"

×
Codul embed a fost copiat

Ministrii de finante din zona euro au transmis duminica sefilor de stat un document care mentioneaza optiunea unei "iesiri temporare din zona euro” a Greciei, careia, in schimbul unui eventual ajutor, i se pun anumite conditiii.

Cel mai lung si mai tensionat euro-summit. Dupa 17 ore de negocieri, liderii UE s-au inteles cu Tsipras: "Avem un ACORD!"

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

SUMARUL EVENIMENTELOR, DUMINICA, 12 IULIE:
-► Grecii i-au cerut lui Alexis Tsipras sa se retraga de la negocieri: hashtag-ul #thisisacoup (e o lovitura de stat), popular pe Twitter
-► Guvernul grec: Planul Eurogrupului este "foarte prost", propunerile sunt "de pe alta planeta"
-► Document Eurogrup: Iesirea temporara a Greciei din zona euro este o optiune | DOCUMENTUL IN INTREGIME POATE FI CITIT AICI
-► Eurogrupul pune conditii mai dure pentru salvarea elenilor. Care este noua lista de cerinte pentru Atena
-► Angela Merkel: Nu va exista un acord cu orice pret pentru salvarea Greciei
-► Rusia a anuntat ca vrea sa  livreze direct combustibili Greciei
-► Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schauble, catre presedintele BCE, Mario Draghi: "Ma iei de prost?"
-►Luxemburgul avertizeaza Germania asupra riscului unei “catastrofe” in cazul iesirii Greciei din zona euro
-►Renzi nu vrea ca Grecia sa fie “umilita” si cere Germaniei sa accepte acordul cu Atena
-►Summit-ul extraordinar al UE pe tema Greciei, programat duminica, a fost anulat

Citește și
Grecia - Getty
Grecia a impartit Eurogrupul. Dupa 10 ore de negocieri intense, ministrii de finante NU au reusit sa ajunga la un acord
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR, DUMINICA, 12 IULIE:

ora 01.30 Un articol, publicat duminica de Spiegel Online numeste documentul Eurogrupului un "catalog al cruzimii" si o "incercare deliberata de a umili Grecia", relateaza The Guardian.

ora 01:00 Grecii, nemultumiti de masurile in plus, de austeritate, cu care Eurogrupul a venit duminica la masa negocierilor, ii cer lui Tsipras sa se retraga de la intalnire.

Pe Twitter, duminica noapte hashtag-urile #thisisacoup (e o lovitura de stat) si #TsiprasLeaveEUSummit (Tsipras, pleaca de la summit-ul UE) sunt in topul popularitatii cu peste 100.000 de mesaje si nu sunt utilizate doar de greci pentru a lansa mesaje online.

ora 00.30 Dupa opt ore de negocieri, liderii zonei euro nu ajuns la nici o intelegere, iar surse din cadrul delegatilor oficiale anunta o noapte lunga, cu discutii prelungite chiar si pana la 5 dimineata, potrivit The Guardian.

ora 00.00 Cateva dintre titlurile din presa europeana, in editiile de luni.

Care este jocul Germaniei? -se intreaba francezii de la Liberation.

The Guardian: Europa se razbuna pe Tsipras

Financial Times: Viitorul Greciei in Zona Euro ramane nesigur in timp ce Germania mareste presiunea

ora 23.45 Grecia nu poate astepta pentru a incepe negocierea unui plan de sustinere financiara, data fiind "gravitatea" situatiei bancilor sale, in lipsa de lichiditati, a afirmat duminica la Bruxelles o sursa guvernamentala elena, potrivit AFP.

ora 23.30 Oficialii greci spun un NU FERM propunerii ca Grecia sa transfere 50 de miliarde de euro provenind din active publice. De aemenea, privind excluderea temporara din zona euro, grecii spun "100% nu". Un oficial grec a catalogat propunerile ca fiind "de pe alta planeta". Totodata, potrivit oficialilor si jurnalistilor greci,  Mario Draghi a fost "ingaduitor", in timp ce Angela Merkel este "cea mai greu de induplecat".

ora 23.00 Planul Eurogrupului este "foarte prost", dar Atena incearca "sa gaseasca solutii", a declarat duminica seara o sursa guvernamentala elena, citata de agentiile internationale de presa.

ora 22.30 Publicatia britanica The Guardian ilustreaza printr-un grafic cum s-au impartit tarile din zona euro in privinta unui Grexit. 9 state sunt in favoarea unui Grexit: Germania, Finlanda, Letonia, Lituania, Belgia, Olanda, Austria, Slovacia si Malta. Cele patru tari care cred ca Grecia trebuie sa ramana cu orice pret in zona euro: Luxemburg, Italia, Franta si Spania.

ora 22.00 Premierul grec, Alexis Tsipras, a fost incoltit la masa negocierilor in timpul discutiilor restranse cu Merkel, Hollande si Tusk. Un oficial european a explicat jurnalistilor prezenti la Bruxelles ca practic acesta a fost "torturat psihic", relateaza The Guardian. Tsipras a discutat azi la telefon si cu secretarul american al Trezoreriei, Jack Lew, caruia i-a spus ca un acord trebuie sa ii "respecte pe greci", a informat o sursa guvernamentala de la Atena, potrivit AFP.

ora 21.30 Syriza, partidul condus de Alexis Tsipras si aflat la putere in Grecia, este socat de noile reforme propuse la Bruxelles in schimbul unui plan de salvare si sustine ca acestea reprezinta un "santaj" si o "incercare de umilire", relateaza The Guardian. In Atena sunt asteptate proteste ale taberei "NU" in aceasta noapte si in cursul zilei de luni.

ora 21.00 Alexis Tsipras, Donald Tusk, Angela Merkel, Francois Hollande si ministrul grec de finante, Euclid Tsakalotos, au avut o discutie restransa in care au negociat propunerile de reforme ale Eurogrupului, pe care Atena ar trebui sa le implementeze pana miercuri.

ora 20.30 Un eventual program de asistenta financiara pentru Grecia, estimat la 82-86 miliarde de euro

Un eventual nou program de asistenta financiara pentru Grecia este estimat la 82-86 miliarde de euro, potrivit documentului oficial al Eurogrup transmis duminica liderilor statelor membre ale zonei euro, relateaza AFP.

''Eurogrupul ia nota de faptul ca un eventual program ar avea nevoie de finantari cuprinse intre 82 si 86 miliarde de euro. Eurogrupul invita institutiile (Comisia Europeana, FMI si Banca Centrala Europeana) sa exploreze posibilitatile de reducere a acestui pachet'' prin fiscalitate sau privatizari, releva documentul citat.

Acelasi document mentioneaza, ca una dintre optiunile avute in vedere, ca ''in cazul esuarii gasirii unui acord, Grecia s-ar putea vedea in situatia de a i se propune negocierea rapida a unei iesiri temporare din zona euro, cu posibilitatea restructurarii datoriei sale''.

Pentru a putea incepe negocierile cu Atena, ministrii de finante din zona euro au cerut ca Grecia sa modifice taxa pe valoarea adaugata si sistemul de pensii, sa extinda baza de impozitare pentru a creste veniturile la buget si sa creasca independenta Oficiului national de statistica (Elstat).

ora 20.00 Document Eurogrup: Iesirea temporara a Greciei din zona euro este o optiune

Ministrii de finante din zona euro au transmis duminica liderilor statelor lor un document care evoca in mod clar optiunea unei “iesiri temporare a Greciei din zona euro”, potrivit AFP.  ''In cazul esuarii gasirii unui acord, Grecia s-ar putea vedea in situatia de a i se propune negocierea rapida a unei iesiri temporare din zona euro, cu posibilitatea restructurarii datoriei sale'', se mentioneaza in documentul citat.

ora 19.30 Progrese in discutiile din Eurogrup

Ministrii de finante din zona euro, reuniti duminica la Bruxelles, au inregistrat progrese in discutiile cu privire un eventual nou program de asistenta financiara internationala pentru Grecia, cazand de acord asupra conditiei ca unele reforme promise de Atena sa fie aprobate de guvern si parlament pana miercuri, 15 iulie, transmite DPA.

Anuntul a fost facut de ministrul de finante finlandez Alexander Stubb. “Eurogrupul a ajuns la concluzia ca inca nu exista o baza pentru a incepe negocierile pentru un nou program”, se arata intr-un comunicat citat de Reuters. Pentru a putea incepe astfel de negocieri, ministrii de finante din zona euro vor ca Grecia sa modifice taxa pe valoarea adaugata si sistemul de pensii, sa extinda baza de impozitare pentru a creste veniturile la buget si sa creasca independenta Oficiului national de statistica (Elstat).

Ministrul de finante austriac Hans Jorg Schelling a declarat ca parlamentul de la Atena trebuie sa voteze luni conditiile prezentate de Eurogrup, in timp ce omologul sau belgian Johan Van Overtveldt a afirmat ca ministrii de finante din zona euro au ajuns la un consens asupra a 90% din punctele importante dezbatute. ''Toate optiunile sunt pe masa'', a precizat ministrul de finante luxemburghez Pierre Gramegna.

ora 19.00 La Atena, noul impas i-a innegurat pe oameni

"Avem 1,5 milioane de someri, 10 mii de sinucideri, iar oamenii stau la cozi pentru supa saracului", se plange o femeie in Atena. "Se strange latul tot mai mult. Situatia a ajuns catastrofala", considera un alt grec. Starea de spirit nu e mohorata doar in orasele mari. Turismul incepe sa simta povara crizei prelungite. Feriboturile catre insule circula mult sub capacitate, iar unele companii si-au rarit cursele. In varf de sezon, pe insula Agistri, situata la o ora de Atena, gradul de ocupare este de 35%. Patronii din industria hoteliera spun ca strainii au inceput sa-si anuleze rezervarile de teama ca situatia o va lua razna in Grecia. Cat despre localnici, acestia nu vin din cauza lipsei de bani gheata.

ora 17.00 Jean-Claude Juncker l-a intampinat pe Alexis Tsipras la intalnirea liderilor Zonei Euro cu o imbratisare. Premierul grec nu a fost imbratisat si de  Angela Merkel, insa cei doi au schimbat cateva vorbe, in prezenta lui Francois Hollande.

ora 16.00  Reactia liderilor europeni la sosirea pentru intalnirea Eurogrupului

Sefii de stat si de guvern ai celor 19 tari din zona euro au ajuns la Bruxelles si urmeaza sa decida daca sunt sau nu indeplinite conditiile pentru inceperea negocierilor cu Atena privind un nou program de asistenta financiara de la creditorii internationali, al treilea astfel de program in ultimii cinci ani.

Daca Alexis Tsipras s-a aratat optimist cu privire la gasirea unei solutii pentru poporul elen, nu la fel simte si Angela Merkel.“Ma aflu aici pentru a ajunge la un compromis onest, datoram asta cetatenilor europeni. Putem ajunge in aceasta seara la un acord daca toate partile doresc acest lucru“, a declarat Alexis Tsipras.

Cancelarul german a facut declaratii dure inainte de incepere reuniunii Eurogrupului: "Cea mai importanta moneda e increderea si ea s-a pierdut. Nu va fi un acord cu orice pret pentru salvarea Greciei", a explicat ea.

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a ridiculizat ideea unui Grexit temporar, sugerata de ministrul de finante german. "Fie esti in zona euro, fie nu. Nu exista o iesire temporara. Franta va face totul pentru a se ajunge la un acord in aceasta seara", a spus acesta.

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, a promis ca va lupta pana la ultima milisecunda pentru un acord, relateaza The Guardian.

Rusia intentioneaza sa livreze direct combustibili Greciei

Rusia analizeaza in prezent posibilitatea livrarii directe de combustibili catre Grecia, in ideea de a sustine economia elena, a declarat duminica ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, transmite RIA Novosti.  “Rusia intentioneaza sa sprijine relansarea economiei Greciei printr-o cooperare sporita in sectorul energetic. In acest context, analizam posibilitatea organizarii unor livrari directe de resurse energetice catre Grecia, incepând in viitorul apropiat” a declarat Novak. Acesta a precizat ca un acord in acest sens ar putea fi convenit in saptamânile urmatoare. Alexander Novak nu a precizat insa ce tip de combustibili intentioneaza Rusia sa livreze Greciei.

Vineri, oficialii greci au recunoscut, pentru prima data, ca iau in considerare participarea la gazoductul Turkish Stream, un proiect derulat de grupul rus Gazprom. Viitoarea conducta Turkish Stream va traversa Marea Neagra pentru a ajunge pâna la granita dintre Turcia si Grecia, de unde ar putea sa ajunga la consumatorii din sudul Europei. Ministrul grec al energiei, Panayotis Lafazanis, a spus ca decizia va fi o parte cheie a politicii externe “multilaterale” a tarii si va crea 20.000 de locuri de munca.  In schimb, presedintele Rusiei, Vladimir Putin a reafirmat vineri ca nu a primit din partea Greciei vreo solicitare de ajutor financiar. “Desigur ca Rusia poate sa-si sprijine partenerii, in pofida dificultatilor prin care trece in prezent”, dar “Grecia este o tara a Uniunii Europene”, a punctat presedintele rus.

Momente tensionate in timpul sedintei Eurogrupului, sambata noapte

Un jurnalist de origine greaca a relatat pe Twitter un episod tensionat petrecut sambata seara in timpul sedintei Eurogrupului. Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schauble, ar fi avut o iesire nervoasa fara de presedintele BCE, Mario Draghi. "Ma iei de prost?", i-ar fi spus oficialul german, relateaza The Guardian.

Socialistii francezi ii cer lui Sigmar Gabriel sa faca presiuni asupra cancelarului german

Secretarul general al Partidului Socialist francez, Jean-Christophe Cambadélis, a lansat duminica un apel catre presedintele Partidului Social-Democrat german (SPD), Sigmar Gabriel, pentru a face presiuni asupra cancelarului Angela Merkel in dosarul datoriei Greciei, relateaza France Presse. ''Jean-Christophe Cambadélis s-a adresat lui Sigmar Gabriel, presedintele SPD, pentru ca acesta sa actioneze pe lânga cancelarul Angela Merkel. 'Popoarele Europei nu inteleg jocul Germaniei. Nu se poate ca un acord sa fie validat inainte de referendum si apoi, dupa referendum, el sa nu mai fie considerat valabil' '', se arata intr-un comunicat al socialistilor francezi.

Luxemburgul avertizeaza Germania asupra riscului unei “catastrofe” in cazul iesirii Greciei din zona euro

Ministrul de externe luxemburghez Jean Asselborn, a carui tara asigura presedintia semestriala a Consiliului UE, a pledat duminica pentru ramanerea Greciei in zona euro, avertizand Germania in legatura cu riscul unei catastrofe daca forteaza Atena sa renunte la moneda unica europeana, transmite Reuters. Seful diplomatiei luxemburgheze a facut aceste declaratii dupa ce in presa germana au aparut informatii potrivit carora Germania sustine o iesire temporara a Greciei din zona euro, pana la stabilizarea economiei elene.

“Ar fi fatal pentru reputatia Germaniei in Uniunea Europeana ca Berlinul sa nu fructifice sansa care exista acum prin prezentarea ofertei Greciei privind programul sau de reforme. Daca Germania impinge lucrurile catre “Grexit” (iesirea Greciei din zona euro), atunci va provoca o disputa majora cu Franta. Acest lucru ar fi o catastrofa pentru Europa“, a declarat Asselborn pentru publicatia germana Suddeutsche Zeitung.

Renzi nu vrea ca Grecia sa fie “umilita” si cere Germaniei sa accepte acordul cu Atena

Grecia nu trebuie lasata sa paraseasca zona euro, a declarat duminica premierul italian Matteo Renzi, adaugand ca va cere guvernului german sa accepte acordul propus de executivul elen si sa nu umileasca Atena, transmite Reuters." Acum trebuie sa prevaleze bunul-simt si sa se ajunga la un acord. Italia nu vrea ca Grecia sa iasa din zona euro, iar Germaniei ii transmit: destul", a spus Renzi, conform editiei de duminica a cotidianului italian Il Messaggero.

Liderii din zona euro se reunesc duminica la Bruxelles pentru a decide soarta Greciei, pe fondul diviziunilor dintre statele membre al uniunii monetare privind acceptarea sau respingerea propunerilor de reforma inaintate de guvernul elen condus de Alexis Tsipras. "Acum, dupa ce Tsipras a facut propuneri in linie cu solicitarile europene, trebuie neaparat sa semnam un acord. Este de neconceput sa umilim un partener european, dupa ce Grecia a cedat aproape in toate privintele", a mai spus Renzi.

Pe de alta parte, la Atena, un membru important al partidului de guvernamant Syriza a spus ca Germania incearca sa umileasca Grecia prin inaintarea de noi solicitari pentru un plan de ajutor, potrivit Reuters. "Este vorba despre o incercare de umilire a Greciei si a grecilor sau de rasturnare a guvernului condus de (premierul Alexis) Tsipras", a spus, la un post de televiziune, Dimitrios Papadimoulis, vicepresedinte al Parlamentului European si membru al Syriza. Ministerul de Finante german ar fi inaintat sambata un document prin care cere masuri suplimentare din partea Atenei sau o “suspendare” pe cinci ani a apartenentei Greciei la zona euro.

Summit-ul extraordinar al UE, anulat

 Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anuntat duminica anularea summitului european extraordinar privind Grecia prevazut a avea loc in cursul serii, dar summitul liderilor celor 19 tari din zona euro, la care ar urma sa se discute un eventual nou plan de salvare pentru Atena, va avea loc.

"Summitul european este anulat, summitul zonei euro va incepe la ora 16.00 (14.00 GMT) si va dura pana ce vom incheia negocierile cu Grecia", a precizat Tusk pe contul sau de Twitter, in contextul in care discutiile la nivel de ministri de finante din zona euro se reiau duminica dimineata, dupa ce au fost suspendate cu o zi in urma in lipsa unui consens. Este 'extrem de putin probabil' ca ministrii de finante sa poata ajunge la o decizie privind deschiderea negocierilor de fond pentru un nou plan de ajutor financiar pentru Atena, a declarat vicepresedintele Comisiei Europene pentru moneda euro, Valdis Dombrovskis.

"Aceasta inseamna ca problema mandatului de negociere va fi transferata summitului zonei euro", a indicat o sursa europeana. "A priori, este un semn bun", a adaugat aceasta. "Anularea summitului (european) urmareste sa permita finalizarea negocierilor, pentru a discuta mai bine la nivelul celor 19" state membre ale zonei euro, a declarat de asemenea un diplomat european favorabil unui acord cu Grecia.

Tarile zonei euro, sceptice in privinta Greciei; Germania ar fi propus un Grexit temporar de 5 ani

Mai multi ministri de finante ai tarilor din Zona Euro s-au aratat sceptici in privinta propunerilor cu care au venit reprezentantii guvernului Tsipras. Si mai ales neincrezatori ca reformele chiar vor fi puse in aplicare. Impresia generala la discutii a fost de "prea putin si prea tarziu", a marturisit, sub rezerva anonimatului, un oficial european.

Jeroen Dijsselbloem, presedintele Eurogrupului: "E o mare problema de incredere. Poate fi crezut guvernul grec ca va face ceea ce promite, ca aplica reformele la care s-a angajat, in urmatoarele saptamani, luni, ani?"

Reporter: "Ce pot face grecii ca sa-si recastige increderea?" Jeroen Dijsselbloem, presedintele Eurogrupului: "Trebuie sa asculte ce spun ministrii si institutiile, in primul rand. Apoi sa dea dovada de foarte multa fermitate pentru a recastiga increderea partenerilor".

Reuniunea de la Bruxelles, prelungita pana tarziu in noapte, s-a focalizat tocmai pe "asteptarile" de la Grecia, dupa cum a dezvaluit un responsabil european. Iar garantiile ar putea fi "economice, dar si politice".

Parlamentul grec a aprobat propunerile de reforma.Constantinos Filis, analist politic: "Sunt anumite ministere care nu isi arata disponibilitatea pentru materializarea acestor masuri. Exista de asemenea si anumiti parlamentari, care deja au avertizat ca nu sprijina aceste masuri".

Potrivit unor surse, ministrul german de finante Wolfgang Schauble ar fi propus chiar crearea, in afara Greciei, a unui fond care sa grupeze active elene de 50 de miliarde de euro, ce urmeaza sa fie privatizate. "Sa fim siguri ca le privatizati" - ar fi insistat Schauble; dar partea greaca a respins ideea. Iar alternativa a fost si mai dura - o iesire temporara de cinci ani din Zona Euro pentru restructurarea datoriei.

Client: "Ne este teama sa mai speram. Ne este teama de ce va fi in viitor. Ca ne va fi mai rau ca acum." Si totusi! In timp ce in jurul lui micile afaceri abia supravietuiesc de pe o zi pe alta, un cizmar din Atena trece gratios prin furtuna.

Pantelis Melissinos, cizmarul poet: "Am facut sandale pentru Sarah Jessica Parker, pentru sotia vice-presedintelui american si, mai de curand, pentru Timura, un cunoscut topmodel". Corespondentul CNN a vrut sa inteleaga pe talpa lui cum se face ca magazinul lui Pantelis este mereu ticsit de clienti.

Richard Quest a avut de ales intre modelele Socrate, Platon, Hermes ori unele mai moderne: Pantelis Melissinos, cizmarul poet: "Noua ne merge bine pentru ca facem produse artizanale si oamenii inca isi doresc asemenea obiecte executate manual". Richard Quest, corespondent CNN: "Absolut confortabile! Poate ca guvernul grec si responsabilii zonei euro ar avea ceva de invatat de la Pantelis, cum face el ca marfa sa ti se potriveasca manusa".

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Yanis Varoufakis: Germania planuieste ca Grecia sa fie exclusa din Zona Euro. Vrea sa-i sperie pe francezi
Yanis Varoufakis: Germania planuieste ca Grecia sa fie exclusa din Zona Euro. Vrea sa-i sperie pe francezi

Germania vrea ca Grecia sa fie exclusa din uniunea monetara pentru a intimida Franta si a o face sa accepte "modelul sau al unei zone euro disciplinare", a spus fostul ministru elen al finantelor Yanis Varoufakis, citat de AFP.

Grecia a impartit Eurogrupul. Dupa 10 ore de negocieri intense, ministrii de finante NU au reusit sa ajunga la un acord
Grecia a impartit Eurogrupul. Dupa 10 ore de negocieri intense, ministrii de finante NU au reusit sa ajunga la un acord

LIVE UPDATE| Dupa mai bine de zece ore de negocieri intense, ministrii de Finante din zona euro care au analizat pachetul de reforme propus de Alexis Tsipras nu au ajuns la o intelegere.

Reportaj ProTV de pe strazile Atenei, unde grecii iau si acum bani de la nemti.
Reportaj ProTV de pe strazile Atenei, unde grecii iau si acum bani de la nemti. "Germanii vor fi mereu bineveniti"

La doua zile dupa ce grecii au votat masiv impotriva austeritatii, sefii de stat si de guvern din zona euro s-au intalnit la Bruxelles, intr-o noua tentativa de a salva Atena de la colaps economic.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.

Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să
Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să "corupă" alegerile din 2016. Cum se apără

La New York a început, sâmbătă, procesul istoric în care Donald Trump e acuzat că a făcut plăți ilegale ca să ascundă o aventură amoroasă cu o vedetă din filmele pentru adulți.