Fostul ministru grec Yanis Varoufakis, atac la premierul demisionar Alexis Tsipras: "S-a lasat dominat de egoismul personal"

23-08-2015 16:33


Yanis Varoufakis Getty

Fostul ministru de Finante al Greciei, Yanis Varoufakis, il ataca pe premierul demisionar Alex Tsipras pentru felul in care guverneaza tara aflata in criza.
 

Intr-un interviu pentru New Review, Varoufakis a spus ca Tsipras "s-a predat" cererilor prin care Atena este pedepsita de creditorii internationali.

"In loc sa ramana credincios politicii anti-austeritate cu care Syriza a castigat alegerile, tanarul prim-ministru s-a lasat dominat de egoismul personal si a decis, in mod constient sa devina "noul De Gaulle, sau mai degraba noul Mitterrand", a afirmat Yanis Varoufakis.

"Tsipras a decis in noaptea referendumului nu numai sa se predea Troicii, dar si sa aplice termenii capitularii pe principiul ca e mai bine ca o guvernare progresista sa implementeze termenii pe care ii dispretuieste decat sa lase acest lucru pe mana unor politicieni de carton impusi de Troica, ce ar face acest lucru cu entuziasm", a spus Varoufakis, potrivit The Guardian.

Premierul grec Alexis Tsipras a anuntat joi seara ca isi da demisia de la conducerea guvernului si a cerut organizarea de alegeri anticipate.“Mandatul pe care l-am primit la 25 ianuarie si-a atins limitele. Acum, poporul trebuie sa se pronunte. Voi, prin votul vostru, veti decide daca v-am reprezentat curajos in fata creditorilor, daca acest acord (cu creditorii) este de ajuns”, a spus Tsipras intr-un mesaj televizat.
 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO