Fostul ministru grec Yanis Varoufakis, atac la premierul demisionar Alexis Tsipras: "S-a lasat dominat de egoismul personal"

Ultima actualizare: 26-08-2015 07:03
Yanis Varoufakis Getty

Fostul ministru de Finante al Greciei, Yanis Varoufakis, il ataca pe premierul demisionar Alex Tsipras pentru felul in care guverneaza tara aflata in criza.
 

Intr-un interviu pentru New Review, Varoufakis a spus ca Tsipras "s-a predat" cererilor prin care Atena este pedepsita de creditorii internationali.

"In loc sa ramana credincios politicii anti-austeritate cu care Syriza a castigat alegerile, tanarul prim-ministru s-a lasat dominat de egoismul personal si a decis, in mod constient sa devina "noul De Gaulle, sau mai degraba noul Mitterrand", a afirmat Yanis Varoufakis.

"Tsipras a decis in noaptea referendumului nu numai sa se predea Troicii, dar si sa aplice termenii capitularii pe principiul ca e mai bine ca o guvernare progresista sa implementeze termenii pe care ii dispretuieste decat sa lase acest lucru pe mana unor politicieni de carton impusi de Troica, ce ar face acest lucru cu entuziasm", a spus Varoufakis, potrivit The Guardian.

Premierul grec Alexis Tsipras a anuntat joi seara ca isi da demisia de la conducerea guvernului si a cerut organizarea de alegeri anticipate.“Mandatul pe care l-am primit la 25 ianuarie si-a atins limitele. Acum, poporul trebuie sa se pronunte. Voi, prin votul vostru, veti decide daca v-am reprezentat curajos in fata creditorilor, daca acest acord (cu creditorii) este de ajuns”, a spus Tsipras intr-un mesaj televizat.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!