Surse: Grecia a rambursat catre Banca Centrala Europeana o datorie in valoare de 3,4 miliarde de euro

20-08-2015 11:39


Grecia

Grecia a rambursat catre Banca Centrala Europeana (BCE) o datorie in valoare de 3,4 miliarde de euro, au declarat pentru AFP surse din apropierea Guvernului de la Atena, citate de Agerpres.

Aceasta rambursare vine dupa aprobarea (miercuri) de catre ministrii de Finante din zona euro a noului program de asistenta si deblocarea unei prime transe de ajutor in valoare de 23 de miliarde de euro catre aceasta tara.

Suma, din care 3,2 miliarde de euro reprezinta principalul si 200 milioane de euro dobanzile, a fost rambursata joi dimineata. in plus, Grecia a rambursat joi si cele 7,16 miliarde de euro reprezentand un imprumut de urgenta acordat luna trecuta de partenerii din zona euro, imprumut care a permis autoritatilor de la Atena sa-si achite arieratele catre FMI precum si plata anterioara catre BCE.

Ministrii de finante din zona euro au aprobat miercuri seara deblocarea unei prime transe de ajutor pentru Grecia. Aceasta prima transa de 23 miliarde de euro este impartita in 10 miliarde care vor fi plasate intr-un cont destinat recapitalizarii bancilor grecesti si 13 miliarde de euro care ii vor permite Atenei sa-si achite datoriile catre BCE si FMI.

Raman trei miliarde de euro din aceasta prima transa care vor fi acordate in septembrie-octombrie in functie de reformele puse in aplicare, a precizat vinerea trecuta seful MES, germanul Klaus Regling, dupa o intalnire a ministrilor de finante din zona euro la Bruxelles.

Sursa: Agerpres

Tags: grecia, datorie, bce, atena,

VIDEO PROTVPLUS.RO