"Am evitat sinuciderea colectiva a tarii". Cum justifica fostul premier elen Tsipras acceptarea masurilor de austeritate

Ultima actualizare: 01-09-2015 07:06
Alexis Tsipras - GETTY

Liderul Syriza, Alexis Tsipras, a declarat ca acceptarea programului de asistenta financiara a reprezentat o solutie necesara pentru a evita "sinuciderea colectiva" a tarii si pentru a garanta nivelul de trai al poporului grec, informeaza Agerpres.

La conferinta nationala la care, in acest sfarsit de saptamana, este dezbatuta strategia partidului in perspectiva alegerilor anticipate din 20 septembrie, Tsipras a cerut sprijinul membrilor Syriza pentru a continua munca inceputa.

"Am fi putut alege sa ne manjim mainile sau sa ignoram realitatea sau sa pretindem ca nivelul de trai poate fi garantat si in afara zonei euro", a spus Tsipras in discursul inaugural.

Fara a lansa atacuri directe, Tsipras i-a criticat pe disidentii grupati in jurul fostului ministru al energiei, Panayotis Lafazanis, care au decis sa se desprinda de Syriza si sa creeze un nou partid, care se opune programului de asistenta financiara. Tsipras a spus ca cei care au decis "sa scape de responsabilitatea" guvernarii au actionat "in mod ipocrit".

Alexis Tsipras si-a anuntat saptamana trecuta demisia de la conducerea guvernului si a cerut organizarea de alegeri anticipate. El a luat aceasta decizie dupa sciziunea partidului sau Syriza (stanga radicala), pe fondul acordului convenit intre Grecia si Uniunea Europeana privind un nou imprumut pentru Atena, in schimbul continuarii masurilor de austeritate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!