Cei mai bogati romani in 2015. Tiriac ramane pe primul loc, Becali revine in top cu o avere de 300 de mil. de euro

×
Codul embed a fost copiat

Cu o avere de 1 miliard si jumatate de euro, Ion Tiriac ramane cel mai bogat om din Romania. Il urmeaza fratii Paval si Ioan Niculae.

Patronul echipei Astra, aflat in prezent in inchisoare, a saracit insa fata de 2014 si nu se mai poate lauda ca este miliardar in euro, potrivit Top 300 Capital.

La 76 de ani, Ion Tiriac ramane cel mai bogat roman, dupa ce si-a vandut actiunile la UniCredit. Potrivit Capital, averea sa a crescut cu 300 de milioane de euro si a ajuns la 1 miliard si jumatate. Acelasi Tiriac are o colectie de 360 de autovehicule. Cea mai recenta achizitie este un Porsche de 860.000 de euro.

Duminica, la "Dupa 20 de ani" puteti urmari un interviu cu cel mai bogat roman

Proprietarii Dedeman, fratii Adrian si Dragos Paval, ocupa a doua pozitie in top, cu o avere de 650 de milioane de euro. Podiumul este completat de Ioan Niculae. Omul de afaceri a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare in dosarul Mita la PSD. Si nu e singura sa neplacere. De anul acesta, Niculae nu mai este miliardar in euro. Averea sa a scazand la 800 de milioane de euro.

Citește și
Jim Simons
Matematicianul care a "decriptat" Wall Street are solutia pentru salariile mici ale profesorilor. Gestul facut de miliardar
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

In top 10 se mai afla, de asemenea, patronul RCS RDS, Zoltan Tesari, dezvoltatorul imobiliar Iulian Dascalu, patronul Grup Servicii Petroliere, Gabriel Comanescu, Fratii Cristescu, patronii grupului Bega si ai parcului de aventura Aresnal Park, magnatul imobiliar Puiu Popoviciu, Liviu Tudor, un alt cunoscut investitor imobiliar si patronul Stelei, Gigi Becali, care in urma cu multi ani a fost, la randul sau, cel mai bogat roman.

In total, cei mai bogati 10 romani din topul Capital au o avere cumulata de aproape 6 miliarde de euro. Cam cat castiga intr-un an 850.000 de romani platiti cu salariul mediu. Per ansamblu, cei mai bogati 300 de romani au saracit in 2015. Averile lor cumulate ajung la aproape 21 de miliarde de euro, in scadere, insa, cu 7,5% fata de anul trecut. Suma este egala cu banii imprumutati de Romania de la FMI si Comisia Europeana in 2010.

Potrivit topului, cea mai bogata femeie din Romania este Veronica Gusa de Dragan, fosta sotie si mostenitoarea averii lui Iosif Constantin Dragan. Ea ocupa locul al 16-lea in clasamentul general.

Familia Regala este pe 81, cu o avere estimata la 60 de milioane de euro, in special datorita proprietatilor imobiliare.

Primele 10 pozitii din “Top 300 Cei mai Bogati Romani”
1. Ion Tiriac: 1,5 miliarde de euro (In 2014, averea celui mai bogat roman a fost de 1,2-1,3 miliarde de euro).
2. Dragos si Adrian Paval: 850-900 milioane de euro (Anul trecut, fratii Paval au avut o avere de 650 milioane de euro).
3. Ioan Niculae: 750-800 milioane de euro (In editia anterioara, omul de afaceri ocupa locul 2 cu o avere cuprinsa intre 1-1,1 miliarde euro).
4. Zoltan Teszari: 480-500 milioane de euro (In 2014, patronul RCS&RDS avea o avere de 530-560 milioane de euro).
5. Iulian Dascalu: 430-450 milioane de euro (Anul trecut, proprietarul Iulius Group se afla pe locul 10, cu o avere de 400-420 mil. euro).
6. Gabriel Comanescu: 350-380 milioane de euro (In editia precedenta, omul de afaceri ocupa pozitia a 4-a in clasament, cu o avere de 600-620 milioane de euro).
7. Marius si Emil Cristescu: 330-350 milioane de euro (Cei doi frati aveau in 2014 o avere de 410-420 milioane de euro).
8. Gabriel Popoviciu: 330-350 milioane de euro (In 2014, omul de afaceri se afla pe locul 14, cu o avere de 310-330 milioane de euro).
9. Liviu Tudor: 300-310 milioane de euro (Cu o avere de 250-260 milioane de euro in 2014, Liviu Tudor era pe locul 16).
10. George Becali: 270-300 milioane de euro* (In editia din 2014, Becali avea o avere de 300-350 milioane de euro si se afla pe locul 13).

Topul Forbes al celor mai bogati 500 de romani nu a aparut inca, insa in cel international apar Ioan Niculae, pe locul 1442, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari, si Ion Tiriac, pe locul 1512, cu o avere estimata la 1 miliard de dolari.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Cel mai mare iaht din lume a fost construit in Germania pentru un miliardar rus. Cum arata
Cel mai mare iaht din lume a fost construit in Germania pentru un miliardar rus. Cum arata "super-iahtul" cu 8 etaje

Cel mai mare iaht din lume, construit in Germania pentru un miliardar rus, a facut prima plimbare pe apa.

Matematicianul care a
Matematicianul care a "decriptat" Wall Street are solutia pentru salariile mici ale profesorilor. Gestul facut de miliardar

Jim Simons, matematicianul si criptograful celebru pentru infiintarea uneia dintre cele mai de succes companii de hedge fund din SUA, a gasit o modalitate de a-i incuraja pe profesori sa nu renunte la meserie din cauza salariilor mici.

Un miliardar egiptean vrea sa cumpere o insula in Mediterana pentru a-i primi pe refugiati. Care este planul sau pentru ei
Un miliardar egiptean vrea sa cumpere o insula in Mediterana pentru a-i primi pe refugiati. Care este planul sau pentru ei

Un miliardar egiptean, Naguib Sawiris, vrea sa cumpere o insula in largul Italiei sau a Greciei pentru a-i instala acolo pe sutele de mii de migranti care traverseaza Marea Mediterana punandu-si in pericol viata, relateaza joi AFP.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.