Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Biserica scientologica, vinovata de moartea fiului actorului John Travolta?

Psihiatria ucide

Scientologia a luat nastere in anul 1952, bazele sale fiind puse de L. Ron Hubbard, autor de literatura stiintifico-fantastica.


Desi este invaluita in nenumarate controverse si recunoscuta de foarte putini ca religie, scientologia a atras in randurile sale nume sonore de la Hollywood, cum ar fi Tom Cruise, Katie Holmes, John Travolta, Kirstie Alley sau Lisa Marie Presley.

Fondatorul Ron Hubbard spunea despre scientologie ca este un soi de “filosofie religioasa aplicata”. Aceasta propovaduieste imortalitatea spirituala a omului si reincarnarea. Scientologii considera ca principalul scop al existentei este supravietuirea.

O teorie extrem de controversata emisa de scientologi este ca oamenii se trag din popoare extraterestre. Ei au fost insa exilati pe pamant, tinuti captivi in corpul uman si au suferit un proces de spalare a creierului, in urma unor actiuni de reducere a populatiei.

Pe de alta parte, biserica scientologica s-a implicat activ in miscarea antipsihiatrica, fiind una dintre organizatiile ce se opun fervent aplicarii psihologiei si a psihiatriei, pe care le considera vinovate de izbucnirea Primului Razboi Mondial, accederea la putere a lui Hitler sau a lui Stalin, deteriorarea calitatii educatiei in Statele Unite, razboaiele din Bosnia si chiar de atacurile teroriste de la 11 septembrie.

Insusi Tom Cruise, scientolog convins, a criticat domeniul psihiatric, atragand asupra sa nemultumirea specialistilor in domeniu. Acestia din urma au calificat atitudinea sa drept “iresponsabila”.

Decenii intregi, biserica scientologica a sustinut ca notiunea de boala mintala este o frauda. Scientologii au promovat chiar introducerea unei noi legislatii in Florida, Utah si New Hampshire, prin care psihiatria si terapiile medicamentoase, aplicate cu predilectie asupra copiilor, sa fie sanctionate.

Biserica scientologica a fost implicata de-a lungul timpului in numeroase decese in randul membrilor ei. Intre acestia s-a numarat si Lisa McPherson, care a fost internata chiar intr-un asa-zis “centru de introspectie” scientologic, unde prin hipnoza si tot felul de tehnici se incearca tratarea unor episoade psihotice sau de cadere nervoasa.

Cel mai recent caz este decesul lui Jett Travolta, fiul unui alt scientolog celebru practicant, John Travolta. Unele voci sustin ca Jett ar fi suferit de autism, insa ca actorul i-ar fi refuzat medicatia corespunzatoare, din pricina convingerilor religioase. 

 

Sursa: Mihaela Martin, Data publicarii: 5 Ianuarie 2009
Citeste mai multe despre: Jett Travolta, John Travolta, scientologie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed