Toate scolile si gradinitele din judetul Braila si Buzau, inchise luni si marti din cauza viscolului si a zapezii

×
Codul embed a fost copiat

Estul tarii este acoperit de nameti dupa o ninsoare care dureaza de aproape douazeci si patru de ore. In judetele Galati, Buzau si Braila mai multe drumuri au fost inchise de autoritati dupa ce pe carosabil s-au format suluri de zapada.

26 IANUARIE

ORA 11:19 Toate Scolile si gradinitele din judetul Buzau raman inchise in cursul zilei de luni si foarte probabil cursurile vor fi suspendate si marti, a declarat, duminica, inspectorul scolar general adjunct, Geta Burducea.

Conform sursei citate, decizia ca scolile sa ramana inchise luni a fost luata dupa evaluarea situatiei din teren si a consultarii autoritatilor, primarii si Prefectura.

ORA 09:39 Braila:Toate unitatile de invatamant din judet cu exceptia celor din municipiu, inchise luni si marti

Citește și
Bucuresti
Oprescu: In adaposturile Capitalei se afla 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate in strada
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Toate unitatile de invatamant din judetul Braila, cu exceptia scolilor si gradinitelor din municipiul resedinta de judet, vor ramane inchise luni si marti, din cauza viscolului si a zapezii.

Potrivit inspectorului scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Braila, Iulian Danielescu, toate scolile si gradinitele, cu exceptia celor din municipiul Braila, vor fi inchise in primele doua zile ale saptamanii, din cauza drumurilor blocate de nameti si a viscolului extrem de puternic.

In municipiul Braila se va invata deoarece domnul primar Simionescu ne-a asigurat ca pana luni dimineata strazile se vor curata si nu vor fi probleme cu circulatia. In prezent, in oras se poate circula, dar se ajunge mai greu, banuiesc, sper ca pana maine - n.r. luni - sa se schimbe situatia, iar elevii sa ajunga la scoala”, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Braila Iulian Danielescu.

ORA 08:40 Mai multe ambulante incearca sa ajunga la bolnavi din judetul Buzau, intre care se află si un copil cu convulsii, insa autosanitarele inainteaza extrem de greu din cauza viscolului puternic.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Buzau, Marius Sirbescu, duminică dimineata, sunt in curs de desfasurare mai multe misiuni pentru rezolvarea unor cazuri medicale urgente.

ORA 08:07 Autoritatile au anuntat ca turistii isi pot continua drumul spre Bulgaria doar daca restrictiile din trafic vor fi ridicate, altfel toti vor fi trimisi acasa.

Tot in Braila, localitatea Galbenu este complet izolata de sambata seara, din cauza nametilor care in unele locuri ating si 2 metri.

Autoritatile au anuntat ca stiu sigur ca localnicii rataciti sunt in viata. Au reusit sa ia legatura cu ei si totodata, i-au localizat. 10 voluntari si o echipa de la Jandarmerie se indreapta spre ei.

ORA 08:00 Jandarmii din Braila cauta doi barbati care s-au pierdut prin nameti. Pe un viscol aprig au plecat de acasa spre o ferma, dar, la un moment dat, n-au mai vazut drumul, din cauza viscolului taios.

Cand au sunat la 112 au spus ca sunt intr-un tractor, dar ca motorina a inghetat in rezervor.

Pe de alta parte, tot in Braila, peste 130 de turisti bulgari si ucraineni blocati de viscol si-au petrecut noaptea intr-un camin cultural si n-au mai ajuns in vacanta pe care si-o programasera, in Bulgaria.

25 IANUARIE

DN 85, care face legatura intre capitala si zona Moldovei, este blocat si la aceasta ora. Mai multi soferi s-au revoltat dupa ce politistii le-au spus sa se intoarca desi era evident ca cei mai multi se arunca singuri intr-o aventura care putea sa-i coste vietile.

"Pe Drumul National 22 care face legatura intre Ramnicu Sarat si Braila vantul sufla cu peste 70 de kilometri pe ora si viscoleste zapada. In aceste conditii vizibilitatea este aproape zero iar pe sosea s-au format suluri mari de zapada care depasesc cateva zeci de centimetri. Din acest motiv, politistii au decis sa inchida circulatia", a transmis corespondentul Stirilor ProTV, Emil Dramboceanu.

Un microbuz cu 20 de calatori care se grabeau sa ajunga in Bucuresti, la aeroport, pentru a pleca in Italia, a fost, de asemenea, tras pe dreapta, la iesire din Ramnicu Sarat. Ingrijorati ca vor pierde avionul, pasagerii s-au revoltat. In momentele de panica si nervozitate nu si-au dat seama ca era, de fapt, vorba despre salvarea propriilor vieti.

Un incident mai putin obisnuit s-a petrecut pe soseaua dintre Galati si Braila. Un sofer s-a speriat de o duba a jandarmeriei, a franat pe gheata si a fost proiectat in decor. Cand s-au dus sa il ajute, jandarmii au inteles si de ce se panicase conducatorul auto: avea masina burdusita cu peste 50 de mii de tigari de contrabanda.

"Vantul bate atat de tare incat aproape ca te darama din picioare, iar temperatura - care e de minus opt grade - este resimtita, tocmai din cauza vantului, ca si cum ar fi minus cincisprezece grade", spune si corespondentul Stirilor ProTV Marius Grama.

Din cauza sulurilor formate pe sosele, in camp, cativa soferi au ramas cu masinile in zapada. Pentru a evita situatiile si mai grave, autoritatile au decis sa opreasca traficul pe drumurile cele mai predispuse inzapezirii.

La Braila, Drumul National 2B, care face legatura cu municipiul Buzau, dar si DN 22, care duce la Ramnicu Sarat, au fost inchise astazi. Mai multe echipaje de politie au stat in permanenta la iesirile din oras si i-au intors pe soferi din drum.

Judetele Buzau, Galati si Braila, printre cele mai afectate de vremea rea, raman sub cod portocaliu pana duminica seara.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
O bucata din acoperisul Teatrului Evreiesc de Stat s-a desprins. Maia Morgenstern: Exista riscul sa se prabuseasca
O bucata din acoperisul Teatrului Evreiesc de Stat s-a desprins. Maia Morgenstern: Exista riscul sa se prabuseasca

O bucata de 80 de metri patrati din acoperisul Teatrului Evreiesc de Stat s-a desprins, existand pericolul sa se prabuseasca pe strada.

Oprescu: In adaposturile Capitalei se afla 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate in strada
Oprescu: In adaposturile Capitalei se afla 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate in strada

Sorin Oprescu a declarat ca, in cele trei adaposturi municipale, se afla 520 de persoane, iar trei echipe mobile ale Directiei de Asistenta Sociala monitorizeaza alte 46 de persoane adulte care au refuzat adapostirea.

Starea drumurilor blocate dupa ce ANM a dat avertizare nowcasting de COD ROSU
Starea drumurilor blocate dupa ce ANM a dat avertizare nowcasting de COD ROSU

ANM a anuntat miercuri la pranz ca sase din judetele aflate in cod portocaliu de viscol vor intra in cod rosu pana seara la ora 22:00.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.