ROMANIA - UNGARIA 1-1. Oaspetii egaleaza pe final de meci, iar Romania pierde 2 puncte importante. Reactia lui Victor Piturca

×
Codul embed a fost copiat

Echipa Romaniei a incheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul sustinut, sambata, pe Arena Nationala, in compania selectionatei similare a Ungariei, in etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016.

Golurile partidei au fost marcate de Rusescu '44, respectiv Dzsudzsak '82. Selectionerul Victor Piturca a declarat ca acest rezultat de egalitate nu poate fi considerat o drama, fiind vorba de un punct castigat. "Nu poate fi o drama acest egal. E un punct castigat, acum toate panzele sus pe Helsinki. Avem nevoie de cel putin un punct pentru a sterge cu buretele acest rezultat. Probabil ca meciurile din aceasta grupa asa se vor derula. Vor fi pe muchie de cutit. In momentul asta preocuparea mea e ca jucatorii sa-si revina fizic si mai ales psihic, pentru ca erau putin daramati", a spus Piturca.

El a mai precizat ca echipa Romaniei ar fi trebuit totusi sa se impuna in meciul cu Ungaria. "Din pacate nu a iesit asa cum ne doream. Dupa aspectul primei reprize trebuia sa castigam. Din pacate nu am reusit sa marcam mai repede sau sa inscriem al doilea gol. Oaspetii au avut o lovitura libera si astfel meciul s-a terminat nedecis. Presupun ca echipa Romaniei a facut un meci foarte bun, oaspetii nu au avut ocazii si au marcat dintr-o faza fixa. Nu am inceput bine meciul pentru ca accidentarea lui Goian ne-a dat putin planurile peste cap, iar la pauza Chiriches si Sanmartean aveau probleme medicale", a explicat el.

Piturca a mentionat ca nu mai conteaza foarte mult cum s-a dat lovitura libera din care au inscris oaspetii. "Face parte din joc. Nu a fost nimic acolo, dar se intampla frecvent astfel de faze. Nu trebuia sa ajungem acolo. Am inteles ca oaspetii au avut un gol valabil. Puteam pierde acest joc, pentru ca dupa ce am fost egalati ei au mai avut o ocazie mare. Trebuia sa marcam doua-trei goluri pentru ca apoi urmeaza o cadere in joc normala. Noi am dominat o repriza, iar in a doua ei au abuzat de mingi lungi pe Szalai. Noi am incercat sa jucam la fel in a doua repriza, sa atacam si in a doua repriza, dar Maxim nu prea joaca la Stuttgart, Chiriches si Gardos aveau dureri, iar Rusescu nu prea a jucat in ultimul an. Daca puteam tine mingea in posesie tot timpul am fi facut-o. Numai ca am avut si un adversar in fata", a afirmat selectionerul.

Citește și
Romania, Ungaria
UDMR Covasna a sesizat FIFA privind "atitudini antimaghiare" la meciul Romania - Ungaria
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

El a mai spus ca si-a modificat planurile dupa ce Ungaria a egalat: "La 1-0 am vrut sa il bag pe Enache, dar dupa golul lor am decis sa il bag pe Bogdan Stancu pentru a avea doi atacanti".

Piturca este de parere ca Lucian Sanmartean a avut o prima repriza remarcabila. "A jucat exceptional. Poate ca trebuia sa il schimb la pauza pentru ca am stat mult timp de vorba cu el din cauza problemelor fizice", a mentionat Victor Piturca.

Tehnicianul a precizat ca inaintea meciurilor cu Grecia si Ungaria ar fi fost multumit cu patru puncte, dar acum le-ar fi vrut pe toate sase. Piturca a mai declarat ca este posibil ca Goian sa nu poata juca in urmatoarea partida, cu Finlanda.

La randul sau, selectionerul Ungariei, Pal Dardai, a declarat sambata seara, dupa meciul cu Romania, scor 1-1, din preliminariile Euro-2016, ca altul ar fi fost rezultatul daca elevii sai ar fi fost cei care au deschis scorul.

"Nu am inceput asa cum ne-am dorit. Baietii nu au crezut ca va avea finalizare azi ce am lucrat la antrenamente. incet-incet ne-am mobilizat, dar apoi a venit golul romanilor. Mi se pare ca daca inscriam noi primul gol, altul era rezultatul final. Lucrurile au functionat la centrul terenului si la recuperare. Nu a functionat atacul, dar se va cristaliza asta in urmatoarele trei partide. Nu m-a surprins echipa de start a Romaniei. Apararea totusi s-a retras mai mult decat ma asteptam. Echipa Romaniei a obosit. Ei au alergat foarte mult in primele 20-30 de minute, cand doreau sa inscrie, si era imposibil sa tina 90 de minute acelasi ritm. Daca nu inscriau ei primii, nu ar fi facut-o deloc. Romania ramane o echipa puternica, ce se lupta pentru locul 1, iar noi pentru al treilea", a spus Pal Dardai.

Dardai a vorbit si despre un moment emotionat de la finalul meciului, cand jucatorii s-au indreptat spre fani si le-au aruncat tricourile, iar suporterii au inceput sa cante imnul national, scandand apoi impreuna cu fotbalistii: "A fost o senzatie extraordinara, noi jucam pentru suporteri. Ei vin de ani de zile in Romania, iar acum am reusit sa inscriem un gol si am plecat si cu un punct. Asta nu poate fi decat imbucurator. Sa nu fim nemultumiti ca nu am castigat, pentru ca am jucat impotriva unei echipe unite, care joaca de mult timp impreuna, iar noi am avut doar patru zile la dispozitie. Acum am reusit sa facem un egal, suntem multumiti de el, pentru ca suntem inca in cartile calificarii".

Pal Dardai a debutat pe banca tehnica a nationalei Ungariei la meciul cu Romania. "Am avut emotii in primele zece minute, nu m-am simtit bine, apoi mi-am revenit si am asteptat sa vina pauza pentru a fi alaturi de baieti si a face schimbarile de care aveam nevoie. La pauza am initiat un dialog in care baietii si-au spus parerea si astfel am putut face schimbarile cele mai bune", a afirmat tehnicianul.

Romania ocupa locul trei in grupa F dupa doua etape

Reprezentativa Romaniei ocupa locul trei in grupa F, cu patru puncte, dupa disputarea a doua etape din preliminariile Campionatului European din 2016. Romania are o victorie, scor 1-0, cu Grecia, si o remiza, scor 1-1, cu Ungaria. Liderul grupei F este Irlanda de Nord, cu sase puncte din doua meciuri.

Locul doi este ocupat de Finlanda, cu patru puncte, iar pe patru se afla Grecia, cu un punct. Ungaria a acumulat tot un punct si este pe cinci, iar Insulele Feroe este ultima in grupa, fara niciun punct.

Etapa a treia programeaza, la 14 octombrie 2014, meciurile: Grecia - Insulele Feroe, Ungaria - Finlanda si Romania - Irlanda de Nord.

Cronologia evenimentelor, sambata, 11 octombrie 2014: 

Suporterii echipei nationale din Ungaria s-au pregatit intens inca de vineri-noapte pentru meciul de pe Arena Nationala. Ajunsi in gara Curtici, din judetul Arad, s-au manifestat zgomotos, iar unii au tinut sa iasa si mai mult in evidenta.

Ora 21:20 "Am trecut astazi pe langa o victorie mare. E trist pentru publicul asta minunat care ne-a incurajat permanent, e trist si pentru noi, deoarece un egal e nemultumitor, mai ales avand in vedere evolutia din prima repriza. Dar uite ca fotbalul iti sa o palma cand de astepti mai putin. Am avut meciul in mana. Este nedrept", a spus Sanmartean la TVR.

FINAL DE MECI. Romania n-a mai contat dupa iesirea de pe teren a lui Sanmartean si pierdem doua puncte mari in drumul catre Euro.

MIN 81. Ungurii reusesc sa egaleze. Balazs Dzsudzsak marcheaza dintr-o lovitura libera pe care a batut-o perfect.

Ora 19:55 Jandarmii au evacuat o parte a fanilor romani de la Inelul 1 al Peluzei Nord de la Arena Nationala, sambata, dupa ce suporterii au intrat in conflict cu fortele de ordine, acestea facand uz de gaze lacrimogene.

Fanii au aruncat cu petarde si scaune, iar dupa ce jandarmii au folosit gaze lacrimogene s-au indreptat spre tribuna a doua, multi ramanand pe inelul intermediar.

PAUZA. 1-0 pentru Romania dupa o prima parte marcata de fazele create de Sanmartean pe teren si de incidentele provocate de superti in tribuna.

MIN 45 GOOOOOOOOOL RUSESCU! Sanmartean gaseste inca o pasa geniala, iar jucatorul Stelei marcheaza din centrul careului!

Ora 19:15 Sute de petarde au explodat si zeci de fumigene au fost aruncate pe teren inaintea partidei, iar suporterii ungari au incercat sa intre peste cei romani de la Tribuna I, jandarmii fiind nevoiti sa foloseasca gazele lacrimogene.

Incidentele au avut loc in timpul intonarii imnurilor intre suporterii romani si unguri si apoi intre fani si jandarmi, fiind aruncate torte
si pe teren.

Fanii unguri au rupt gardurile si au intrat in Tribuna I si s-au batut cu suporterii romani de la Tribuna I.

MIN 5. Gardos intra pe teren in locul lui Goian, care s-a accidentat.

Ora 19:00 A inceput meciul. Atmosfera senzationala oferita de fanii romani si rezultatul din Grecia fac ca orice alt rezultat in afara de victorie sa nu fie astazi o optiune.

Ora 18:55 Nu s-a auzit nimic din imnul Ungariei. Spectatorii romani de pe National Arena au huiduit complet pe parcursul intonarii acestuia.

Ora 18:10 Echipele de start la meciul Romania - Ungaria, programat la ora 19.00, pe Arena Nationala, in grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016:

Romania: Tatarusanu - Chiriches, Goian, D. Grigore, Rat - Hoban, Pintilii - Maxim, Chipciu, Sanmartean - Rusescu. Antrenor: Victor Piturca.

Ungaria: Kiraly - J. Varga, Juhasz, Korcsmar, Kadar - A. Elek, Stieber - Lovrencsics, Gera, Dzsudzsak - Szalai. Andtenor: Pal Dardai.

Ora 17:30 Un suporter roman a fost implicat intr-un incident grav dupa ce o petarda i-a explodat in mana. Potrivit primelor informatii de la fata locului, tanarul a fost ranit destul de rau de explozie, mai ales la nivelul mainii. Mai multe detalii pe www.sport.ro

Ora 17:00 Cativa suporteri unguri au spart geamul unui autoturism in care se aflau romani, la Comarnic, iar altii, care erau bauti, au fost sanctionati contraventional dupa ce au tulburat ordinea publica, la Miercurea Ciuc, a anuntat, sambata, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Suporterii care au spart geamul masinii cu romani au fost identificati, iar Politia va aplica, fata de ei, masurile legale, a adaugat Oprea, intr-o declaratie de presa despre masurile privind meciul de fotbal Romania-Ungaria.

Ministrul a precizat ca sambata a existat si un incident in care au fost implicati doi suporteri romani. Acestia au fost sanctionati pentru ca au aruncat cu petarde, la Gara de Nord din Bucuresti.

"Din partea autoritatilor romane nu va exista nicio toleranta fata de incalcarea legii, iar acest lucru a fost transmis din timp, inclusiv autoritatilor din Ungaria si reprezentantilor suporterilor unguri. Aceeasi atitudine ferma o vom avea si fata de suporterii romani care depasesc limitele legii sau care vor incerca sa incite la violenta", a subliniat Gabriel Oprea.

Potrivit lui Oprea, peste 12.000 de jandarmi, politisti si politisti de frontiera sunt mobilizati, la nivel national, pentru a asigura ordinea si siguranta publica in contextul meciului Romania-Ungaria.
Misiunea acestora "se va incheia abia in momentul in care ultimii suporteri unguri vor iesi din tara, in aceasta noapte, iar cei romani vor ajunge la casele lor", a mai spus ministrul Afacerilor Interne.
Gabriel Oprea a mai precizat ca, in afara fanilor veniti cu trenul, alti circa 1.200 de suporteri unguri au ales sa vina in Capitala, pentru meci, cu autocarul.

Referitor la decizia de a conduce suporterii maghiari direct la stadion, intr-un Fan Zone dedicat, ministrul Afacerilor Interne a spus ca asa se intampla "peste tot in Europa si inclusiv in Ungaria, (...) la un asemenea meci de fotbal".

Ora 16:30 Suporterii unguri care s-au deplasat la Bucuresti pentru a asista la meciul Romania - Ungaria, programat la ora 19.00, in preliminariile Euro-2016, au inceput sa soseasca la Arena Nationala, unii ramanand in Fan Zone, iar altii intrand deja in stadion.

Primii fani unguri au inceput sa intre in stadion la ora 16.00, dupa ce li s-a facut controlul corporal.

Suporterii care au ajuns la Arena Nationala au fost condusi in Fan Zone, un teren de fotbal din apropierea tribunei oficiale imprejmuit cu sarma si acoperit cu plasa verde.

In asteptarea meciului, unii fani dorm pe teren, iar altii joaca fotbal, ei agatand chiar steagul Ungariei la una dintre porti. Cei care doresc au la dispozitie mici, carnati, sandvisuri, piept de pui, hamburgeri, bauturi racoritoare, cafea si bere fara alcool la corturile facute de sponsorii echipei nationale.

Suporterii isi cumpara jetoane pe baza carora isi iau mancare si bautura. De asemenea, in zona se afla toalete ecologice pentru suporteri.

Alaturi de fortele de ordine, in Fan Zone sunt si ambulante.

Ora 15:30 Au fost incidente in gara Baneasa acolo unde suporterii maghiari s-au suparat pe faptul ca steagul lor a fost imprimat gresit pe pliantele de meci. Si jandarmii au avut de munca, dupa ce au gasit un suporter ce a venit cu un hanorac pe care era imprimat steagul "Ungariei Mari". Niciun asemenea simbol nu este permis in aceasta seara pe stadion.

Ora 14:50 Suporterii veniti de la Craiova pentru a sustine echipa nationala au "ocupat" centrul vechi al Capitalei. Zeci de suporteri au scandat numele nationalei si au incins atmosfera inainte de meciul de diseara.

Ora 14:35 Ungurii veniti pentru meciul Romania - Ungaria sunt perchezitionati de fortele de ordine, inainte de a fi urcati in autocarele care ii vor duce la stadion.

Ora 13:55 Suporterii maghiari care vin sa asiste la meci se vor intoarce in Ungaria cu "Trenul de aur", care va pleca din Bucuresti sambata, la 23:00, si va ajunge la Budapesta duminica, la ora 13:50.

Ora 13:40 Fanii maghiari au coborat din trenuri si dialogheaza cu jandarmii, in asteptarea momentului in care vor fi urcati in autocare. Acestia sunt monitorizati si din elicopter.

Ora 13:25 Fanii unguri au aruncat fumigene si petarde la intrarea in gara Baneasa, iar pe tren erau arborate steaguri ale Ungariei.

Ora 13:15 Bucurestiul parea un oras in stare de asediu in asteptarea suporterilor maghiari, ce vor asista sambata seara la meciul Romania - Ungaria, de pe Arena Nationala.

Peste 3.000 de jandarmi si 6.000 de politisti sunt in alerta, in gari si pe sosele, ca sa evite orice incidente pe traseul suporterilor spre Capitala. Garile din Bucuresti sunt pazite de efective impresionante de jandarmi, iar la intrarile dinspre DN 1 si autostrada Pitesti - Bucuresti au fost instalate filtre.

Trenul cu 1300 de suporteri maghiari a sosit la ora 13:15 in Gara Baneasa. Au fost mobilizate forte impresionante de ordine in acel loc: 300 de jandarmi si politisti.

Suporterii vor fi urcati in autocare si escortati pana in "fan-zone"-ul de la Arena Nationala.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Irina Dragan, a declarat ca pe parcursul deplasarii trenului cu fanii maghiari de la Budapesta spre Bucuresti au fost incidente minore, insa nimic care sa puna in pericol siguranta cetatenilor aflati in garile de pe traseu.

Dragan a precizat ca pentru meciul Romania - Ungaria se va actiona in sistem integrat pentru buna desfasurare a actiunii.

"Dorim ca acest eveniment sportiv sa se desfasoare in conditii de siguranta. Avem mobilizati peste 3.000 de jandarmi in toate punctele din Capitala. A existat o foarte buna colaborare cu autoritatile maghiare, au fost comunicate galeriilor de suporteri maghiari conditiile prevazute de legislatia romaneasca si conditiile prevazute in cazul in care se incalca. Beneficiem de sprijin din partea politistilor maghiari specializati pe gestionarea meciurilor cu grad ridicat de risc. Avem politisti si jandarm vorbitori de maghiara, care vor asigura o buna colaborare cu reprezentantii galeriilor. Cunoastem modul de comporament al galeriei maghiare, cat si al suporterilor romani. Ne-am luat masuri pentru a preveni orice incident. Pana in acest moment, pe timpul deplasarii trenului, au existat incidente minore, dar nimic care sa puna in pericol siguranta cetatenilor aflati in garile de pe traseul trenului. Am ales un traseu care nu a implicat gari importante pentru a minimaliza orice risc", a declarat Dragan.

Masurile de siguranta impun conducerea sporterilor care vin cu trenul cat si individual in zona special amenajata de langa stadion, sustine Dragan. "Direct de la momentul intrarii in Capitala vor fi condusi care Fan Zone de la stadion. Din momentul in care vor ajunge in Bucuresti, vom beneficia si de sprijin aerian, vom avea astfel o imagine de ansamblu asupra intregii capitale pe timpul cat se vor deplasa, dar si in timpul zilei. Avem o foarte buna imagine de ansamblu in cazul venirii fanilor. La nivel national sunt peste 6.500 de politisti. Suporterii romani si maghiari nu vor avea niciun punct in care sa se intalneasca, s-a luat aceasta marja de siguranta si la nivelul Arenei Nationale", a precizat Dragan.

Ora 10:00 Un tren special pentru suporterii unguri care vor participa la meciul dintre cele doua nationale de fotbal a intrat in tara la ora 02,00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, unde a stationat aproximativ o ora, timp in care autoritatile de frontiera au verificat documentele pasagerilor. 

Trenul a venit de la Budapesta, avand 780 de pasageri, iar pe locomotiva sunt pictate chipurile celor mai cunoscuti fotbalisti din Ungaria.

In Curtici, aproximativ o suta de jandarmi, politisti, trupe seciale de interventie, dar si pompieri au fost mobilizati pentru a mentine ordinea pe perioada stationarii garniturii, insa suporterii unguri au fost galagiosi in permanenta, strigand de la ferestre ”Ungaria! Ungaria”. Multi dintre ei aveau in maini sticle sau doze de bere, pe care le-au aruncat pe ferestre imediat ce garnitura s-a pus in miscare pentru a pleca spre Arad. Totodata, mai multi suporteri au aruncat petarde din tren, cand se afla in miscare.

La frontiera, in Gara Curtici, alaturi de suporteri au urcat si politisti si jandarmi romani, pentru a-i escorta pana in Capitala.

Cu toate acestea, ungurii au fost zgomotosi si au aruncat cateva petarde si sticle de bere si cand au trecut prin Gara Arad.

Autoritatile nu au intervenit si nu au aplicat sanctiuni in timpul tranzitarii judetului Arad.

”Nu s-a considerat ca suporterii au pus in pericol siguranta publica. Nu s-a aplicat nicio sanctiune pe raza judetului Arad”, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Arad, Emilia Finata.

 

Meciul de fotbal ROMANIA - UNGARIA - din preliminariile pentru Campionatul European - se va juca sambata seara pe Arena Nationala din Capitala.

Vineri, 10 octombrie 2014:

Primarul general Sorin Oprescu a declarat dupa ce a vizitat Arena Nationala inaintea meciului cu Ungaria, din preliminariile Euro-2016, ca ii roaga pe suporteri sa nu mai demonteze scaunele si sa nu treaca la acte de violenta.

"Pe suporteri ii rog respectuos sa-mi lase scaunele in pace, sa nu mai demonteze scaunele, sa nu mai treaca la acte de violenta si sper sa ma fac bine inteles. Sistemul de iluminare, gazonul, bancile tehhnice, tartanul si gazonul sintetic pentru incalzirea jucatorilor au costat 900.000 de euro", a declarat Oprescu, care a vizitat joi, Arena Nationala.

Primarul general a afirmat ca pana la finalul sezonului sunt programate aproximativ 20 de meciuri pe Arena Nationala si a subliniat ca prin gazduirea de partide la Euro-2020, Bucurestiul a fost pus pe "harta lumii":

"Am facut o vizita scurta de lucru ca sa ne asiguram ca toate conditiile sunt indeplinite pentru meciul asta si pentru sfarsitul de an. Pana la finalul sezonului sunt programate aproximativ 20 de meciuri. Am verificat si managementul stadionului din contractul castigat pe patru ani de zile si incep sa se vada si rezultatele. Investitia care a fost prevazuta in buget, aceea de a avea un nou sistem de aerare si drenaj a firului ierbii si stimularea fotosintezei. in felul asta speram sa schimbam de mult mai putine ori gazonul. Asta este plecarea in lunga cursa pentru 2020. Intr-un cuvant, am pus Bucurestiul pe harta lumii. Daca va mai fi nevoie, vom schimba gazonul si peste o luna, dar eu ma indoiesc, pentru ca exista o statie computerizata de analiza, care spune daca sa asezi sau sa nu asezi luminile. Avem si o pepiniera de gazon, am amenajat in curte o pepiniera de 100 de metri patrati pentru a putea sa facem inlocuirea rapid. Sa nu mai aducem brazdele de pe nu stiu ce planeta. Tot gazonul este din Olanda".

Oprescu a mentionat ca-l va invita pe Mircea Sandu la meciul cu Ungaria, dupa ce acesta nu a fost invitat de actuala conducere a FRF. "Maine dimineata o sa repar eu, nu se poate asa ceva. Este probabil o uitare care ne acopera pe toti, dar nu si pe cei care au contribuit efectiv, iar sufletul, ideea si persuasiunea lui au facut ca aceasta idee sa prinda", a precizat Oprescu.

Primarul general se intelege foarte bine cu seful FRF, Razvan Burleanu, despre care spune ca-l intalneste o singura data pe an: "Ma inteleg foarte bine, ne vedem odata pe an, e perfect. Eu am chemat la sprijin si oamenii muncesc in sensul asta".

Bogdan Hreapca, seful Directiei de Investitii din Primaria Capitalei, a declarat ca gazonul este prevazut sa reziste la doua meciuri pe saptamana, iar timp de doi ani, cu noul sistem de iluminare, nu ar trebui sa mai fie probleme.

Prima reprezentativa a Romaniei intalneste, sambata, 11 octombrie 2014, de la ora 19.00, pe Arena Nationala, selectionata Ungariei, intr-o partida contand pentru Grupa F a preliminariilor Euro-2016.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
ROMANIA - GRECIA. Mutu:
ROMANIA - GRECIA. Mutu: "Inainte de meciul cu Ungaria, Piturca ne spunea ce populatie are tara"

Adrian Mutu a declarat, marti seara, ca Victor Piturca ar trebui sa plece de conducerea tehnica a echipei nationale dupa ratarea calificarii la CM 2014, precizand ca sunt antrenori buni care il pot inlocui.

UDMR Covasna a sesizat FIFA privind
UDMR Covasna a sesizat FIFA privind "atitudini antimaghiare" la meciul Romania - Ungaria

UDMR Covasna a sesizat FIFA privind "atitudini antimaghiare" la meciul Romania - Ungaria, cu referire la faptul ca suporterii romani au scandat "ca maghiarii sa paraseasca tara", transmite corespondentul Mediafax.

ROMANIA - UNGARIA 3-0. Cum s-a vazut din elicopter razboiul jandarmilor cu suporterii maghiari
ROMANIA - UNGARIA 3-0. Cum s-a vazut din elicopter razboiul jandarmilor cu suporterii maghiari

Meciul cu Ungaria a fost cu adevarat un test de foc pentru fortele de ordine. In urma luptelor de strada din ultimele 24 de ore 62 de persoane au fost duse la sectie iar 16 suporteri maghiari au primit interdictie de a mai intra pe stadioane un an.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.