Pericol de imbolnavire la o scoala din Galati, dupa ce o profesoara a fost diagnosticata cu TBC. Toti copiii sunt investigati

Ultimul update: Sambata 26 Martie 2016 06:54
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2016 17:48
Categorie: Actualitate

Pericol de imbolnavire cu TBC la o scoala din Galati. O profesoara de limba engleza, in varsta de 58 de ani, a primit confirmarea bolii si a fost internata in spitalul de specialitate din oras.

Peste 450 de elevi, care au intrat in contact cu dascalul, au fost investigati si multi dintre ei au primit rezultate pozitive la primele teste, facute in cabinetul medical al scolii. 

Pentru monent, din punct de vedere tehnic, nu putem vorbi despre un focar, pentru ca, deocamdata, nu sunt 5 imbolnaviri confirmate, numarul minim pentru declansarea procedurilor. La primele teste facute de asistenta medicala a scolii, insa, 90 de copii, de la clasa intai pana la a opta, au primit rezultate pozitive. Toti vor merge la spital pentru radiografii. La fel si celelalte cadre didactice din scoala.

Parintii sunt foarte suparati din cauza ca, spun ei, profesoara bolnava se simtea rau de multa vreme si, desi a purtat o masca medicinala in clase, nu a mers la medic, pentru a afla despre ce este vorba. Femeia de 58 de ani a fost internata in Spitalul TBC din Galati, cu diagnosticul confirmat de tuberculoza.

Colegii profesoarei spun ca femeia se simtea rau de mai multa vreme, dar a crezut ca este vorba despre o racela banala. Acum doua saptamani, insa, a mers la spital si, dupa ce i-au fost facute toate analizele, a fost confirmata imbolnavirea cu TBC.

Liliana Iordachescu, purtator de cuvant DSP Galati: "S-a confirmat ca o doamna profesoara are prezent bacilul Koch, este internata. In concluzie, se desfasoara o ancheta epidemiologica pentru toti contactii. Dumneaei fiind profesoara la toate clasele, toti copiii sunt investigati in acest moment."

Conducerea scolii a anuntat Directia de Sanatate Publica si toti copiii au fost testati. Ingrijorator este ca, in cazul multora, testul IDR a avut o recatie pozitiva.

Maricica Blehoianu, asistenta medicala a scolii: "Am mobilizat toti copiii si i-am testat, la clasele la care-a predat dumneaei, s-au facut, la copiii care au iesit hiperergici, radiografie pulmonara.
Reporter: Cam cati dintre ei?
Maricica Blehoianu, asistenta medicala a scolii: In jur de nouazeci de copii au fost."

Cornel NeStian, director adjunct Scoala Galati: "A venit o firma si a facut dezinsectie, dezinfectie, urmand sa faca si deratizare in toate clasele, in toate spatiile si in toate anexele acestei scoli.
Reporter: La ce clase preda doamna profesoara de angleza? Directorul scolii: Cam la toate clasele.

Asta inseamna ca peste 450 de copii au intrat in contact cu profesoara bolnava. Parintii sunt foarte ingrijorati si suparati.

Mamica la volan: "De trei luni tusea si avea masca la gura. Avea masca, dar o tinea sub barbie, cum spuneau si copiii."

Bunica: "De ce-o tine scoala, daca stie ca-i bolnava? Acum degeaba, dupa ce a imbolnavit atata lume. Dar asa-i la noi in Romania, dupa ce imbolnaveste omul, dupa ce moarte, atuncea incep anchetele."

Bunica: "Tratamente peste tratamente facem cu ei si ii aducem la scoala ca sa se imbolnaveasca mai tare. Nu-i normal asa ceva."

Elevii cu suspiciuni de imbolnavire urmeaza sa faca si analizele radiologice. Chiar si in cazul in care acestea vor iesi negative, toti vor urma un tratament preventiv obligatoriu. La fel si profesorii din scoala.

Profesoara si-a donat rinichiul elevei sale in varsta de opt ani. Cum a reactionat bunica acesteia cand a aflat vestea

Profesoara si-a donat rinichiul elevei sale in varsta de opt ani. Cum a reactionat bunica acesteia cand a aflat vestea

gunoi

”Groapa de gunoi” din Pacific descoperită de americani. Explicația pentru fenomenul bizar

Cutremur cu magnitudinea 4 în judeţul Galaţi

Începe cel mai delicat proces de judecată a unui înalt ierarh BOR

hașiș

Patru tineri francezi, prinși la intrare în România cu droguri

Lanț uman pentru salvarea a două fete, la mare. GRAFICĂ: cum acționează valurile

Șefii celor două direcții de pașapoarte și-au cerut public scuze