Comandament de iarna la Primaria Capitalei: Firea l-a demis pe managerul Spitalului Colentina. Detinutii scosi la deszapezire

×
Codul embed a fost copiat

"Cine nu si-a facut treaba pleaca!" Asa ii ameninta primarul general al Capitalei pe patronii firmelor de salubritate care au contracte de deszapezire.

Desi ninsoarea s-a oprit si, potrivit legii, toate strazile trebuie sa fie curatate de zapada, sunt si acum locuri in care oamenii merg prin nameti pana la genunchi.

In plus, autoritatile se pregatesc sa-i amendeze pe toti cei care nu isi curata propriile trotuare, acolo unde acestea nu intra in grija primariilor. 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a mai anuntat luni ca l-a demis pe managerul Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, invocand faptul ca pacientii si personalul medical au fost nevoiti sa stea in frig.

"Unii fac ce stiau de dinainte, nu mai merge. Astazi l-am demis pe managerul Spitalului Colentina. Maine, daca se dovedeste ca si alt manager nu iti indeplineste obligatiile fata de cetateni, pleaca acasa, cum a plecat si directorul RATB", a spus Firea, la Comandamentul de iarna convocat luni dimineata la Primaria Capitalei.

Citește și
Klaus Iohannis
Iohannis, despre parada de 1 Decembrie: MApN i-a adresat o invitatie speciala Gabrielei Firea, ea a interpretat "inelegant"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Ea a sustinut ca exista motive intemeiate de nerespectare a contractului de management de catre directorul Spitalului Colentina. Potrivit Gabrielei Firea, duminica, jumatate de zi pacentii internati la Spitalul Colentina au stat in frig.

"Nu era o problema de la RADET, ci o problema interna legata de lipsa de management, de inexistenta unei revizii si de o tratare superficiala a actului managerial", a mai sustinut Gabriela Firea.

Firea: Luni seara, vom lua o decizie privind oportunitatea suspendarii cursurilor si miercuri

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni dimineata, in debutul comandamentului de iarna, ca in cursul acestei seri, impreuna cu toti factorii de decizie implicati, va lua o hotarare in ceea ce priveste oportunitatea suspendari cursurilor scolare si pentru miercuri.

Jandarmii si detinutii vor contribui la deszapezirea trotuarelor in Capitala

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, luni dimineata, ca jandarmii si detinutii vor contribui la deszapezirea arterelor secundare si a trotuarelor.

"In ceea ce priveste mult discutatele deszapeziri de pe stradutele secundare si de pe trotuare, am luat legatura cu doamna ministru de Interne, cu domnul ministru al Justitiei, cu domnul director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor din Romania, care ne vor sprijini cu detinuti si jandarmi pentru a reusi sa deszapezim toate trotuarele si toate stradutele secundare, intr-un procent mult mai mare decat s-a facut pana acum si anume circa 40%, considerabil mai mult fata de anii trecuti. Cred ca ajutorul este bine-venit din partea Administratiei Penitenciarelor si a Ministerului de Interne, multumesc foarte mult Guvernului pentru acest sprijin, dar vreau sa va spun ca aceasta este o masura pe care am luat-o in criza. De la anul, vom discuta foarte clar cu operatorii de salubritate si trebuie sa isi asume si ei ca sunt mai multe exigente si trebuie sa fie degajata si zona a doua de prioritate", a precizat Firea, la sedinta comandamentului de iarna.

Primarul general a subliniat ca persoanele care se afla in detentie vor efectua aceasta activitate doar pe baza de voluntariat.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Gabriela Firea, pe Facebook:
Gabriela Firea, pe Facebook: "La Cotroceni mergem cu Liviu Dragnea premier"

Romanii au votat pentru PSD si pentru ca Liviu Dragnea sa fie premier. Este mesajul de pe Facebook al Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei.

Iohannis, despre parada de 1 Decembrie: MApN i-a adresat o invitatie speciala Gabrielei Firea, ea a interpretat
Iohannis, despre parada de 1 Decembrie: MApN i-a adresat o invitatie speciala Gabrielei Firea, ea a interpretat "inelegant"

Presedintele Klaus Iohannis a facut precizari legate de decizia de a nu invita la parada militara si la receptia organizate de 1 Decembrie ”persoane cu probleme penale”.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.