Comandament de iarna la Primaria Capitalei: Firea l-a demis pe managerul Spitalului Colentina. Detinutii scosi la deszapezire

Ultimul update: Joi 12 Ianuarie 2017 06:57
Data publicarii: Luni 09 Ianuarie 2017 09:14
Categorie: Actualitate

"Cine nu si-a facut treaba pleaca!" Asa ii ameninta primarul general al Capitalei pe patronii firmelor de salubritate care au contracte de deszapezire.

Desi ninsoarea s-a oprit si, potrivit legii, toate strazile trebuie sa fie curatate de zapada, sunt si acum locuri in care oamenii merg prin nameti pana la genunchi.

In plus, autoritatile se pregatesc sa-i amendeze pe toti cei care nu isi curata propriile trotuare, acolo unde acestea nu intra in grija primariilor. 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a mai anuntat luni ca l-a demis pe managerul Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, invocand faptul ca pacientii si personalul medical au fost nevoiti sa stea in frig.

"Unii fac ce stiau de dinainte, nu mai merge. Astazi l-am demis pe managerul Spitalului Colentina. Maine, daca se dovedeste ca si alt manager nu iti indeplineste obligatiile fata de cetateni, pleaca acasa, cum a plecat si directorul RATB", a spus Firea, la Comandamentul de iarna convocat luni dimineata la Primaria Capitalei.

Ea a sustinut ca exista motive intemeiate de nerespectare a contractului de management de catre directorul Spitalului Colentina. Potrivit Gabrielei Firea, duminica, jumatate de zi pacentii internati la Spitalul Colentina au stat in frig.

"Nu era o problema de la RADET, ci o problema interna legata de lipsa de management, de inexistenta unei revizii si de o tratare superficiala a actului managerial", a mai sustinut Gabriela Firea.

Firea: Luni seara, vom lua o decizie privind oportunitatea suspendarii cursurilor si miercuri

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni dimineata, in debutul comandamentului de iarna, ca in cursul acestei seri, impreuna cu toti factorii de decizie implicati, va lua o hotarare in ceea ce priveste oportunitatea suspendari cursurilor scolare si pentru miercuri.

Jandarmii si detinutii vor contribui la deszapezirea trotuarelor in Capitala

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, luni dimineata, ca jandarmii si detinutii vor contribui la deszapezirea arterelor secundare si a trotuarelor.

"In ceea ce priveste mult discutatele deszapeziri de pe stradutele secundare si de pe trotuare, am luat legatura cu doamna ministru de Interne, cu domnul ministru al Justitiei, cu domnul director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor din Romania, care ne vor sprijini cu detinuti si jandarmi pentru a reusi sa deszapezim toate trotuarele si toate stradutele secundare, intr-un procent mult mai mare decat s-a facut pana acum si anume circa 40%, considerabil mai mult fata de anii trecuti. Cred ca ajutorul este bine-venit din partea Administratiei Penitenciarelor si a Ministerului de Interne, multumesc foarte mult Guvernului pentru acest sprijin, dar vreau sa va spun ca aceasta este o masura pe care am luat-o in criza. De la anul, vom discuta foarte clar cu operatorii de salubritate si trebuie sa isi asume si ei ca sunt mai multe exigente si trebuie sa fie degajata si zona a doua de prioritate", a precizat Firea, la sedinta comandamentului de iarna.

Primarul general a subliniat ca persoanele care se afla in detentie vor efectua aceasta activitate doar pe baza de voluntariat.

Gabriela Firea, pe Facebook:
Gabriela Firea, pe Facebook: "La Cotroceni mergem cu Liviu Dragnea premier"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Gabriela Firea
Gabriela Firea caută, la Tokyo, soluții pentru traficul aglomerat din Capitală
Dator vândut la stat, din cauza unei erori administrative. A primit amenzi de zeci de mii de lei
Ștefan a sângerat până a murit în spital, a constatat INML. Mama: ”Ei ziceau că e în regulă”
Importul de carne, conserve şi preparate din carne crește constant în România
Fauna din Marea Neagră, tot mai săracă. Semnalul de alarmă tras de cercetători
Incendiu periculos într-o localitate din Cluj, în apropierea caselor oamenilor
masina langa Sfinx
Apariţie revoltătoare lângă Sfinx, în Bucegi. Un şofer a urcat cu maşina până la monumentul protejat
Alarmă într-o școală din Caraș Severin, unde un elev a venit cu o grenadă la ore. Primele măsuri
Cărucior cu un bebeluș, împins din mașină. Mamă: ”A fost un pic de amuzament”
Gafa diplomatică comisă de Carmen Dan. Cu cine l-a confundat pe Matteo Salvini. FOTO
Iohannis: E neobişnuit ca PE să voteze o rezoluţie despre România înainte de preluarea președinției
Părinţii sau bunicii, țintele unei înșelătorii pe Facebook