EXPLOZIE la o fabrica de paine din Brasov. 5 raniti la spital, 2 intubati cu arsuri 30-40% din corp. LIVE UPDATE

×
Codul embed a fost copiat

In timpul meciului dintre Brasov si Ramnicu Valcea a avut loc o explozie in spatele stadionului.

UPDATE 22.20 Codul rosu anuntat mai devreme de Raed Arafat a fost anulat. De asemenea, nici el, nici ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, nu vor mai merge la Brasov.

UPDATE 22:05: Victima cazuta in buncar a fost recuperata si se afla acum in ambulanta.

UPDATE 21:30 "Speram sa scoatem cat mai repede persoana ce a cazut intr-un buncar. 2 dintre victime ar fi un pic mai grav, celelalte nu ar fi in pericol. Nu exista scurgeri de gaze in zona", a spus seful ISU Brasov.

UPDATE 21:11 "O persoana este cazuta intr-un tanc de depozitare a fainii, dar este in viata si coopereaza cu echipa de salvatori", a declarat viceprimarul Ciprian Bucur, prezent la locul exploziei, pentru newsbv.ro.

Citește și
explozie masina de spalat
Avertismentul unui tata, dupa ce masina de spalat a explodat "ca o bomba" langa fiica lui. Cum este explicat incidentul
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

UPDATE 21:05 "In prima faza, deflagratia a avut loc, se pare, in zona de moara. Ulterior a fost un incendiu stins in scurt timp. Din informatiile prezentate de catre membrii fabricii ar fi fost 10 persoane in total in cladire. 5 persoane sunt la spital, 1 persoana la care se incearca descarcerarea. Incendiul este stins. Celalte persoane nu au fost afectate. Se verifica insa daca informatia e corecta. Suflul este deosebite de puternic, resturi ajungand inclusiv la o distanta importanta", a spus Sorin Susanu, comisar-sef ANPC.

"Ranitii transportati la momentul primei interventii se afla la Spitalul Judetean", Liviu Stela, directorul ambulantei Brasov.

"S-au prezentat 5 victime, aduse de ambulanta si SMURD. Din cele 5, doua sunt cu arsuri de cai aeriene superioare, plus arsuri de 30-40% si sunt intubati. Alte 3 victime stabile, cu arsuri de 10-20%", au spus reprezentantii spitalului judetean.

UPDATE 21:00 "In interiorul cladirii, echipajele de salvare cauta raniti in continuare. E foarte posibil ca unii oameni sa fi ramas oameni. Pe strada, e un "covor" de cioburi si bucati din zid. Nu se stie cati oameni erau in cladire, dar se lucra inclusiv noaptea", transmite Madalina Bucur, corespondent ProTV.

UPDATE 20:52 Explozie puternica 20.30 9 autospeciale cu apa si spuma, 12 echipaje SMURD si ambulante sunt in aceste momente la fata locului.

UPDATE 20:45 Imagini surprinse imediat dupa explozie:

UPDATE 20:40 "Sunt cioburi pe strada si bucati din zid. Foarte aproape de cladire sunt foarte multe case care nu au fost afectate. Zeci de angajati care lucrau la o patiserie intr-o cladire aflata in aceeasi curte au auzit o bubuitura puternica. Cand au iesit din curte au vazut cioburi pe jos. Oamenii au iesit in strada. Un taximetrist mi-a povestit ca a crezut initial ca e un cutremur", a transmis Madalina Bucur, corespondent ProTV.

UPDATE 20:30 Raed Arafat: "5 raniti in spital, 4 cu arsuri de 10%, unul cu arsuri de 40%, echipele pompierilor lucreaza la fata locului. Exista suspiciunea ca sunt persoane aflate sub darimaturile de la etajul 1. La nivelul Brasovului a fost declansat planul rosu si ridicat nivelul de interventie la maximum. Au fost alertat forte din judetul Covasna, din judetul Prahova si se pregatesc si din Mures si se vor deplasa daca numarul victimelor va creste. Au fost pregatite 3 elicoptere. Daca va fi nevoie, vor fi trimise pentru a fi transportati pacienti in alte spitale."

UPDATE 20:15 "Se intervine in acest moment in incinta fabricii de paine. Sa speram ca nu vor fi si victime. Nu stim cauzele.
Este in vecinatatea stadionului de fotbal, sunt blocuri in zona, e si o autogara, si blocuri de locuinte, dar sper sa nu avem probleme"
, spune primarul orasului Brasov.

UPDATE 20:11 Sunt cel putin 5 raniti in urma exploziei. Nu se stie cati oameni sunt inca in interior, transmite Raed Arafat.

UPDATE 20:07 "S-a produs o explozie urmata de incendiu. Deocamdata nu se stie numarul persoanelor care ar fi in interior, am deplasat mai multe autospeciale cu apa si spuma. Deocamdata arde la etajul 2, incercam sa localizam pentru a nu se extinde. Nu stim informatii despre raniti acum, vom reveni cu detalii", Ciprian Sfreja, ISU Brasov

UPDATE 20:05 Raed Arafat a anuntat ca e COD ROSU la Brasov. Momentan nu se poate preciza numarul victimelor.

UPDATE 19:55 ISU Brasov: Explozie in fabrica de paine Vel Pitar

Flacarile uriase au fost surprinse in direct de camere, iar spectatorii s-au grabit sa vada ce s-a intamplat.

SURSA IMAGINI: DOLCE SPORT

Ramai pe www.stirileprotv.ro pentru amanunte

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Alex, baietelul de 3 ani desfigurat de arsuri, operat din nou in Turcia. Chipul lui, reconstruit dupa mai multe interventii
Alex, baietelul de 3 ani desfigurat de arsuri, operat din nou in Turcia. Chipul lui, reconstruit dupa mai multe interventii

Alex, baietelul de aproape 3 ani, din Mures, desfigurat in aprilie de o explozie, va fi suspus vineri, in Turcia, la o noua interventie chirurgicala.

Avertismentul unui tata, dupa ce masina de spalat a explodat
Avertismentul unui tata, dupa ce masina de spalat a explodat "ca o bomba" langa fiica lui. Cum este explicat incidentul

Un barbat spune ca viata fiicei sale a fost pusa in pericol atunci cand masina de spalat a explodat "ca o bomba", la cateva clipe dupa ce aceasta a parasit incaparea.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.